Sport

Video. De ce s-a prăbușit Bas Dost pe teren. Decizia luată de fotbalist. Update

Scene şocante în Eredivisie la meciul dintre AZ Alkmaar şi NEC Nijmegen. Atacantul Bas Dost a căzut pe gazon şi a suferit convulsii. Ce decizie a luat fotbalistul olandez.
02.11.2023 | 21:00
Video De ce sa prabusit Bas Dost pe teren Decizia luata de fotbalist Update
Scene şocante în Olanda! Bas Dost a căzut din picioare şi a avut convulsii pe teren. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
02-11-2023
19:06

Bas Dost va lua o pauză de la fotbal

Bas Dost, atacantul celor de la Nijmegen, s-a prăbușit pe gazon fără să fie atins în finalul meciului cu AZ Alkmaar din Eredivisie. „Veteranul” olandez a fost resuscitat cu succes și a fost transportat de urgență la spital. 

După mai multe investigații amănunțite, atacantul a dezvăluit că are o inflamație la mușchiul cardiac (miocardită) și că așteaptă alte vești din partea medicilor. 

Totodată, Bas Dost a anunțat că va lua o pauză nedeterminată de la fotbal pentru a afla mai multe despre afecțiunile pe care le are. „Mi-au făcut multe analize în ultimele zile și au arătat caă am un mușchi cardiac inflamat (miocardită).

Pot exista diverse motive pentru care un mușchi al inimii se inflamează și consecințele pot fi destul de grave, dar am avut noroc că am fost resuscitat cu succes pe teren.

Nu pot sublinia suficient cât de recunoscător le sunt medicilor din NEC și AZ pentru performanța lor adecvată pe teren. Testele vor continua în zilele următoare și apoi voi pleca acasă. Am nevoie să mă odihnesc pentru a-mi reveni pe deplin.

Abia după acel moment voi obține mai multe informații despre viitorul meu și, de atunci, voi putea împărtăși mai multe despre el. Deocamdată voi lua o pauză de la fotbal și voi petrece timpul care urmează cu familia mea. Sper că toată lumea respectă asta”, a anunțat Bas Dost prin intermediul unui comunicat al celor de la Nijmegen. 

30-10-2023
08:07

Bas Dost, mesaj de pe patul de spital

Bas Dost a transmis un mesaj direct de pe patul de spital. Atacantul olandez s-a prăbușit pe teren și a avut convulsii în minutul 90 al meciului din deplasare cu AZ Alkmaar, la scorul de 2-1 pentru Nijmegen.

Resuscitat cu succes, fotbalistul în vârstă de 34 de ani a fost transportat la spital. În prima repriză a meciului cu AZ Alkmaar, Bas Dost a reușit să înscrie și să ofere o pasă decisivă. 

„Mă simt bine. Ajutorul pe care am primit pe teren a fost fantastic. Acum sunt în spital şi mă simt bine. Vă mulţumesc pentru tot sprijinul!”, au fost cuvintele lui Bas Dost. 

Mesajul a fost republicat pe X (fostul Twitter) de NEC Nijmegen, formația pentru care evoluează Bas Dost. Clubul olandez a atașat mesajului o fotografie cu Bas Dost de pe patul de spital. 

Meciul dintre AZ Alkmaar şi NEC Nijmegen a fost întrerupt în minutul 90 după ce atacantul Bas Dost a căzut pe gazon din senin. Fotbalistul oaspeţilor a suferit convulsii şi medicii au intervenit imediat.

Scene şocante în Olanda! Bas Dost a căzut pe gazon din senin

Pe imagini se vede cum Bas Dost cade din picioare la mijlocul terenului. Chiar dacă arbitrul l-a văzut căzut pe gazon, a lăsat jocul să continue câteva zeci de secunde înainte de a dicta întreruperea partidei.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

Bas Dost, gol şi pasă de gol în prima repriză!

Jucătorii celor două echipe s-au dus să îl ajute pe Dost, dar medicii au intervenit imediat şi l-au scos de pe gazon. Pe imagini se vede cum atacantul suferă de convulsii, înainte de a primi primul ajutor.

Bas Dost a deschis scorul în meciul dintre AZ Alkmaar şi NEC Nijmegen. El a marcat în minutul 11 după ce a transformat pasa excelentă a lui Proper. Apoi, 20 de minute mai târziu, Dost a pasat decisiv pentru golul de 2-0 marcat de Mattsson.

ADVERTISEMENT

A ieşit în aplauzele întregului stadion!

Gazdele au revenit în partea secundă prin golul lui Pavlidis, care a redus din handicap în minutul 57. Bas Dost s-a prăbuşit pe gazon în minutul 90, cu câteva secunde înainte de a se intra în prelungiri.

El a fost transportat în afara terenului în aplauzele întregului stadion şi, din fericire, a ridicat mâna când a fost scos, semn că totul este în regulă şi este conştient. Chiar dacă mai era puţin de jucat, meciul a fost abandonat.

ADVERTISEMENT

Bas Dost, unul dintre cei mai buni atacanţi olandezi în ultimul deceniu! S-a retras din naţională la 28 de ani

Bas Dost este unul dintre cei mai buni atacanţi olandezi din ultimii ani. A evoluat în echipa naţională între 2015 şi 2018, an în care s-a retras de la prima reprezentativă la doar 28 de ani.

A atins vârful de formă în 2018 şi 2019 când valora 22 de milioane de euro, fiind la vremea respectivă, unul dintre cei mai importanţi jucători de la Sporting Lisabona. Ulterior, a făcut pasul la Eintracht Frankfurt, cu care a câştigat Cupa Germaniei.

ADVERTISEMENT

În 2021 şi 2022 a fost campionul Belgiei cu Club Brugge, iar în vara anului trecut s-a întors în Ţările de Jos, la Utrecht. Din această vară, Bas Dost a semnat cu NEC Nijmegen.

  • 34 de ani are Bas Dost
  • 1.300.000 de euro este cota de piaţă a atacantului 

 

ADVERTISEMENT