News

Scene șocante la Iași. Jandarmeriță, bătută de adolescenta pe care o arestase. De ce nu era încătușată minora

Jandarmeriță din Iași, bătută de o adolescentă din Iași. A avut nevoie de 14 zile de îngrijiri medicale. Fata de 17 ani fusese dusă la dubă fără a fi încătușată
24.10.2023 | 22:56
Scene socante la Iasi Jandarmerita batuta de adolescenta pe care o arestase De ce nu era incatusata minora
Jandarmerița a fost atacată când urca în autospecială Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Adolescenta a pretins că este însărcinată pentru a nu fi încătușată atunci când a fost urcată în mașina Jandarmeriei. A așteptat până când jandarmerița a dat să intre în autoutilitară pentru a o ataca cu pumnii și picioarele.

Jandarmeriță, bătută de adolescenta pe care o arestase

Tânăra, Maria Magdalena Neagu, în vârstă de doar 17 ani, este acum arestată preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.

ADVERTISEMENT

”În baza procesului-verbal din data de 10.10.2023 întocmit de I.J.J Iaşi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunii de ultraj […] la data de 10.10.2023 în jurul orei 22:20, în timp ce se afla în zona Cicoarei din mun. Iaşi, respectiv în intersecţia străzilor Prof. Narcis Măcinoi şi Sofia Nădejde, o minoră în vârstă de 17 ani ar fi lovit-o în zona feţei şi a pieptului pe persoana vătămată de gen feminin, subofiţer de jandarmerie în cadrul I.J.J Iaşi, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu”, a declarat prim-procurorul Liviu Ionuț Păiuși din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, citat de publicația locală BZI.

Potrivit aceleiași surse, din cercetări a reieșit că echipajul de jandarmi a fost solicitat pentru a investiga mai multe persoane care tulburau ordinea şi liniştea publică.

ADVERTISEMENT

Minora, care făcea parte din grupul de persoane, a solicitat în glumă să fie dusă acasă de echipajul de jandarmi. După refuzul acestora tânăra a adresat injurii și insulte jandarmilor, continuând comportamentul agitat și jignitor chiar și atunci când i s-a cerut să se legitimeze.

”Întrucât inculpata minoră a continuat să manifeste o stare de agitație și un limbaj insultător la adresa organelor de ordine, jandarmii au condus-o la autospeciala tip dubă fără a o încătușa, întrucât minora a susținut că era însărcinată.

ADVERTISEMENT

În momentul introducerii în autospecială şi în timp ce persoana vătămată jandarm a încercat să intre la rândul său în autovehicul, inculpata minoră i-ar fi aplicat o lovitură cu pumnul şi alta de picior în zona feţei, cauzându-i persoanei vătămate leziuni traumatice a căror gravitate a fost evaluată printr-un număr de 12-14 zile de îngrijiri medicale”, mai precizează procurorul Păiuși.

Arest preventiv pentru 30 de zile

Dusă în fața judecătorului de drepturi și libertăți, adolescenta a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru ultraj, decizie menținută de de Tribunalul Iași, după ce minora a depus contestație împotriva măsurii arestării preventive.

ADVERTISEMENT

”La data de 23.10.2023, Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi a respins contestaţia formulată de inculpată împotriva măsurii arestării preventive, menţinând soluţia dispusă de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi.

Precizăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng, în niciun fel, principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a mai precizat prim-procurorul Liviu Ionuț Păiuși.

ADVERTISEMENT