News

Jandarmii din București au capturat un prădător sexual. Bărbatul agresa femeile în stația de tramvai

Jandarmii din București au prins în flagrant un prădător sexual care teroriza femeile dîn stațiile de tramvai din Capitală, după care se făcea nevăzut.
21.09.2023 | 17:26
Jandarmii din Bucuresti au capturat un pradator sexual Barbatul agresa femeile in statia de tramvai
Jandarmii din București au capturat un prădător sexual. Foto: Libertatea
ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost prins în flagrant în timp ce agresa sexual femei în stația de tramvai, dar și în mijlocul de transport public din București. Tot mai mulți oameni au făcut reclamații, astfel că acesta a fost prins de oamenii legii în Sectorul 5 al Capitalei, într-o stație de tramvai din zona Mihail Sebastian.

Jandarmii din București au capturat un prădător sexual

Bărbatul a fost prins în cursul dimineții în Sectorul 5 al Capitalei, în stația de tramvai din zona Mihail Sebastian fiind acuzat că a atins mai multe femei în zonele intime, după care se făcea nevăzut printre blocuri, sau după ce urca în mijloacele de transport în comun. A fost filmat în cele din urmă în timp ce a atins o femeie, după care încerca să fugă, conform Libertatea.

ADVERTISEMENT

Jandarmii l-au prins în flagrant pe individ în timpul dimineții, fiind condus la Secția 18 Poliție pentru mai multe cercetări. Agresorul are 39 de ani și acum va trebui să răspundă în fața legii și să-și explice gesturile. ”În dimineaţa de 21 septembrie 2023, în jurul orei 08.30, un echipaj din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a prins în flagrant, un bărbat, în vârstă de 39 de ani, imediat după ce ar fi agresat sexual o femeie, în timp ce se aflau într-o staţie de tramvai, din Sectorul 5.

Cazul a fost preluat de poliţişti din cadrul Secţiei 18 Poliţie, cercetările fiind continuate, din oficiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală”, au transmis reprezentanții Poliției. Situația a fost, de asemenea, comentată, de Jandarmeria București.

ADVERTISEMENT

”În această dimineaţă, într-o staţie de tramvai din zona Mihail Sebastian, jandarmii s-au confruntat cu o situaţie de mare impact asupra siguranţei publice: un bărbat atingea femeile în zonele intime şi încerca sa dispară urcând în mijloacele de transport. Urmărit pentru a fi surprins în flagrant, bărbatul a avut acelaşi comportament şi în tramvai, motiv pentru care a fost reţinut de jandarmi şi legitimat”, a transmis Jandarmeria București.

Conform sursei citate, un angajat al Societății de Transport București a confirmat că bărbatul fusese surprins având acest comportament față de femei și în trecut, iar acum bărbatul va avea probleme cu legea. Între timp, un profesor de desen a fost suspendat de la catedră după ce s-a ales cu dosar penal pentru sex cu minori.

ADVERTISEMENT

Profesorul preda simultan în două școli din Buzău, deși figura în Registrul naţional automatizat al persoanelor condamnate pentru infracţiuni sexuale cu minori, însă acum a fost suspendat de la catedră în urma unei măsuri a Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ). Conducerile celor două unități de învățământ au explicat cum a fost posibil ca bărbatul să fie primit la catedră, dat fiind trecutul său.

”Vineri, am stat de vorbă cu conducerile celor două unități de învățământ și am decis, fiind o situație de urgență, ca acest profesor să nu mai intre la ore, să nu mai aibă acces în școală. Voi solicita oficial documente legate de statutul și de situația cadrului didactic în speță”, a declarat Daniela Palcău, inspectorul școlar general.

ADVERTISEMENT

Paradoxal, conducerile școlilor sunt obligate să verifice atent și să ceară certificate de integritate comportamentală care atestă că profesorii pot preda, astfel că e de neînțeles cum s-a ajuns aici. ”Nu aveam de unde să ştiu pentru că cele aproximativ 7.000 de cadre didactice angajate în învăţământul buzoian sunt angajaţii unităţilor de învăţământ care la începutul fiecărui an şcolar solicită din partea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău un certificat de integritate comportamentală. Dacă există înscrisuri acolo, unităţile de învăţământ iau măsurile care se impun. Nu avem noi cunoştinţă, în sistem sunt 7.000 de persoane şi 62.000 de elevi”, a completat inspectorul general.

ADVERTISEMENT
Tags: