Sport

Schimbare majoră pe piața media! Postul TV nu mai transmite Supercupa și alte două competiții interne

Schimbare importantă pe piața media de sport. Un post de televiziune a renunțat la drepturile TV pentru Supercupa României și alte două întreceri interne.
08.07.2023 | 19:33
Schimbare majora pe piata media Postul TV nu mai transmite Supercupa si alte doua competitii interne
Orange Sport nu a prelungit contractul cu FRF pentru Supercupa României, Liga 2 și Cupa României.
ADVERTISEMENT

Schimbare majoră pe piața media din România înainte de startul sezonului 2023/2024. Canalele Orange Sport nu vor transmite la TV Farul – Sepsi din Supercupa României. Totodată, postul de televiziune nu va difuza meciuri din Cupa României și Liga 2 în următoarea stagiune.

Schimbare majoră pe piața media! Postul TV nu mai transmite Supercupa și alte două competiții interne

Orange Sport, alături de Digi Sport și Prima Sport, au difuzat în ultimii ani meciuri din întrecerile interne de fotbal ale României. Înainte de noul sezon, portofoliul Orange Sport nu va avea în componență, spre deosebire de anii precedenți, meciurile din Cupa României, Liga 2 sau Supercupa României.

ADVERTISEMENT

Orange Sport nu a prelungit contractul pentru competițiile aflate în subordinea Federației Române de Fotbal, anunță gsp.ro. Astfel, prima confruntare care respectă baremul este finala Supercupei României Farul – Sepsi, care va avea loc sâmbătă, 8 iulie, de la ora 20:00.

În ceea ce privește sezonul 2023/2024 din SuperLiga, acesta va fi transmis în continuare pe canalele Orange Sport, alături de Prima Sport și Digi Sport. Noul contract dintre Liga Profesionistă de Fotbal și deținătorul drepturilor TV se întinde până în 2027.

ADVERTISEMENT

Abonații Orange pot vedea Supercupa pe Prima Sport

Abonații Orange au o alternativă după ce operatorul a decis să nu prelungească înțelegerea cu Federația Română de Fotbal. Supercupa României, Liga 2 și Cupa României se vor putea vedea în sezonul următor pe posturile Prima Sport, aflate în grila operatorului.

În sezonul trecut, atât Orange Sport, cât și Prima Sport au difuzat meciuri din competițiile interne. Prima etapă a noului sezon din SuperLiga va avea loc în intervalul 14-17 iulie 2023. Partida care va deschide balul le va pune față în față pe Oțelul Galați și UTA Arad, vineri, 14 iulie, de la ora 18:30.

ADVERTISEMENT

Startul sezonului 2023/2024 al fotbalului românesc este dat de confruntarea de la Ploiești dintre Farul și Sepsi din Supercupa României. Este pentru a treia oară când Stadionul „Ilie Oană” din Ploiești găzduitește Supercupa României, după edițiile 2019 și 2020.

București a găzduit cele mai multe ediții ale Supercupe ale României

Cele mai multe ediții ale Supercupei României (15) au avut loc la București pe stadioanele Național, Regie, Cotroceni, Giulești și Arena Națională, potrivit FRF. Celelalte 9 ediții au avut loc în orașele: Cluj-Napoca (2010 și 2016), Ploiești (2019 și 2020), Piatra Neamț (2011), Constanța (2015), Botoșani (2017), Craiova (2018) și Arad (2022).

ADVERTISEMENT

Farul Constanța are șansa de a cuceri a doua Supercupă a României din istoria clubului după cea câștigată în 2019. De cealaltă parte, Sepsi este deținătoarea en-titre a titlului după victoria cu CFR Cluj din vara anului trecut.

ADVERTISEMENT