Fotbal intern

Schimbare totală în Liga 1! Propunerea prin care fotbaliștii din România vor avea salariile la zi începând cu sezonul viitor

10.04.2020 | 14:03
Schimbare totala in Liga 1 Propunerea prin care fotbalistii din Romania vor avea salariile la zi incepand cu sezonul viitor
ADVERTISEMENT

Sezonul viitor se anunță mai bun pentru fotbaliștii care evoluează în campionatul României, chiar dacă nu se știe exact ce se va întâmpla cu actualul sezon, conform antenasport.ro.

Propunerea prin care fotbaliștii din România vor avea salariile la zi

Din următorul sezon, jucătorii de fotbal ar putea să fie siguri că în ziua de salariu, cardurile vor fi alimentate corespunzător, evitând situații în care fotbaliștii să nu fie plătiți la timp.

ADVERTISEMENT

Jucătorii vor fi plătiți dintr-un alt cont, alimentat direct din suma aferentă drepturilor TV. Juriștii Ligii Profesioniste de Fotbal caută soluții pentru a găsi cadrul legal, iar dezbaterea pe acest subiect se va purta luni.

Cluburile din Caa Pariurilor Liga 1 nu vor mai putea amâna plata salariilor

Dacă regulamentul va fi modificat, cluburile din Casa Pariurilor Liga 1 nu vor mai putea amâna plata salariilor jucătorilor. La debutul oricărui sezon, echipele vor trebui să facă dovada că au un buget suficient de mare pentru a acoperi toate cheltuielile, iar în conturile lor nu vor mai intra integral banii din drepturile TV.

ADVERTISEMENT

Suma destinată salariilor va fi direcționată de LPF către un alt cont, iar de acolo, lunar, fotbaliștii își vor primi banii. În situația actuală, 9 din 14 echipe din Casa Pariurilor Liga 1 au salarii restante.

Jucătorii sunt sprijiniți de AFAN și LPF, dar cluburile vor avea ultimul cuvânt de spus în videoconferința de luni, 13 aprilie.

ADVERTISEMENT

Între timp, Liga Profesionistă de Fotbal a emis un comunicat prin care anunță că meciurile de Liga 1 se vor disputa, în perioada 16 aprilie – 6 mai, la FIFA 20.

Fiecare club urmează să își desemneze un reprezentant pentru a controla echipa pe gazonul virtual, iar jocurile ar putea fi difuzate de deținătorii de drepturi TV.

ADVERTISEMENT
Tags: