News

Schimbare importantă la WhatsApp. Toți utilizatorii din România vor fi afectați

Schimbare importantă la WhatsApp. În curând, o nouă funcție va fi introdusă de companie. Ce trebuie să știe utilizatorii
03.12.2023 | 18:06
Schimbare importanta la WhatsApp Toti utilizatorii din Romania vor fi afectati
Schimbare importantă la WhatsApp. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Schimbare importantă la WhatsApp. Aplicația de mesagerie va avea o nouă funcție, în curând, iar aceasta va putea fi folosită de toți utilizatorii. Este vorba despre o opțiune așteptată cu nerăbdare de cei care doresc să își protejeze conversațiile.

Schimbare importantă la WhatsApp

Testarea acesteia a fost finalizată și a fost implementată deja începând cu 30 noiembrie. Urmează să fie disponibilă, în lunile următoare, pentru utilizatorii din întreaga lume. Ce presupune această schimbare anunțată de aplicația de chat?

ADVERTISEMENT

Mai exact, WhatsApp are în plan să introducă o funcție care să ofere posibilitatea utilizatorilor să își ascundă complet conversațiile secrete. Tot ce trebuie să facă aceștia este să selecteze conversația respectivă și să introducă un cod secret, care să ajute la securizarea ei.

Codul poate fi format din cifre, litere, caractere speciale sau emoticoane. Dacă până acum, conversațiile puteau fi protejate cu parolă, dar rămâneau vizibile în lista generală de conversații, situația se va schimba.

ADVERTISEMENT

Odată cu introducerea noii funcții, unele conversații vor putea fi ascunse de ochii curioșilor. Ele vor fi accesate doar introducând acel cod secret în bara de căutare a WhatsApp. În acest fel, alte persoane nu vor avea cum să știe dacă un utilizator are conversații protejate.

Conversațiile vor putea fi blocate printr-o singură mișcare

În plus, vei putea opta dacă vrei să îți apară discuțiile protejate în lista de chat. Totodată, pe lângă posibilitatea de a-ți proteja conversațiile într-un dosar secret, prin noua funcție vei putea să blochezi o discuție printr-o singură apăsare lungă pe respectiva conversație, fără a mai intra în setările chat-ului.

ADVERTISEMENT

Aplicația de mesagerie deținută de Meta a anunțat, pentru prima dată, în luna mai, opțiunea de a păstra conversații secrete. Acestea pot fi accesate dacă utilizatorul introduce o parolă sau folosește amprenta ori scanarea facială.

Amintim că o altă funcție a fost anunțată, de curând, de WhatsApp. Aceasta vizează mesajele vocale, potrivit companiei. Oamenii vor putea să trimită astfel de mesaje ce pot fi ascultate o singură dată de către destinatari.

ADVERTISEMENT

În acest fel, informațiile din mesajele vocale vor putea fi ascultate o singură dată și nu vor putea fi transmise mai departe. Aceasta va fi asemănătoare celei pentru trimiterea fotografiilor, care este disponibilă deja în toată lumea.

ADVERTISEMENT
Tags: