Fotbal international

Schimbări importante în Champions League. Când s-ar disputa meciurile! Propunerile făcute de UEFA pentru 2021

07.02.2019 | 22:20
Schimbari importante in Champions League Cand sar disputa meciurile Propunerile facute de UEFA pentru 2021
ADVERTISEMENT

UEFA pregătește schimbări importante în formatul Champions League, cea mai tare competiție fotbalistică din întreaga lume. Momentan, forul european nu poate lua nicio decizie radicală în această privință, contractul cu actualul deținător al drepturilor TV urmând să expire în 2021.

Schimbări importante în Champions League. Când se vor juca meciurile

Cea mai semnificativă schimbare avută în plan de UEFA, la cererea cluburilor de top, este mutarea zilelor de desfășurare a competiției. Astfel, din sezonul 2021/22 sunt șanse bune să vedem meciurile din Liga Campionilor în fiecare weekend, și nu marți și miercuri, așa cum sunt programate acum.

ADVERTISEMENT

Champions League, Europa League și noua competiție care va lua ființă din același an 2021 vor avea toate același format, iar în fiecare vor participa câte 32 de echipe din Europa.

UEFA nu vrea Superliga, cluburile de top, da

Totuși, incertitudinea continuă să planeze asupra celui mai important aspect. Cluburile de top din Europa vor să formeze Superliga Europei începând cu sezonul 2024/25, acolo unde să participe doar echipe pe bază de invitație.

ADVERTISEMENT

UEFA nu este de acord însă cu această idee, actualul președinte al forului european opunându-se cu vehemență.

Mai este mult până atunci însă, astfel că un răspuns concret nu va fi aflat în următorul an.

Actualul sezon din Champions League își desfășoară în următoarea lună faza optimilor de finală. Ne așteaptă meciuri tari în această fază. Juventus, cu Cristiano Ronaldo, o înfruntă pe Atletico Madrid, iar PSG are meci cu Manchester United.

ADVERTISEMENT

De altfel, duelul Manchester United – PSG deschide marți seara, de la ora 22:00, seria optimilor de finală din actuala stagiune a Ligii Campionilor.