Sport

Manchester United – Liverpool 4-3 în Cupa Angliei. “Diavolii” merg în semifinale după 120 de minute electrizante!

Manchester United s-a calificat în semifinalele FA Cup după ce a trecut de Liverpool, scor 4-3, la capătul a 120 de minute pline de dramatism.
17.03.2024 | 17:28
Manchester United  Liverpool 43 in Cupa Angliei Diavolii merg in semifinale dupa 120 de minute electrizante
Marcus Rashford sau Darwin Nunez ar putea să decidă derby-ul Manchester United - Liverpool, din sferturile Cupei Angliei. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
17-03-2024
14:41

LIVE. Manchester United - Liverpool 4-3 (McTominay 10 , Antony 87 , Rashford 112 , Diallo 120) / Mac Allister 44 , Salah 45 , Elliott 105)

FINAL DE MECI! Manchester United se impune după un meci „nebun” pe Old Trafford și ajunge în semifinalele FA Cup

Min 120: GOOOOOOOOOLLLLLL MANCHESTER UNITED! Diallo dă lovitura pe Old Trafford și o duce pe United în avantaj

MIN 112: GOOOOOOOOLLLLL MANCHESTER UNITED! Marcus Rashford restabilește egalitatea și nebunia continuă pe Old Trafford

Min 105: A început a doua repriză de prelungiri

Finalul primei reprize de prelungiri!

Min 105: GOOOOOOLLLL LIVERPOOL! Elliott o readuce pe Liverpool în avantaj după un șut deviat de Eriksen

Min 90: A început a prima repriză de prelungiri

Final de joc regulamentar! Urmează două reprize de prelungiri

Min 90+4: Ocazie uriașă ratată de Marcus Rashford! Atcantul lui United scapă singur cu portarul și trimite pe lângă poartă la ultima fază 

Min 87: GOOOOOOOOOOOLLLLLLL, MANCHESTER UNITED! Antony egalează pe Old Trafford după un șut din întoarcere

Min 58: Mac Allister trimite puțin peste poartă din lovitură liberă

Min46: A început a doua repriză

Pauză pe Old Trafford! Liverpool conduce cu 2-1 după ce United a deschis scorul în minutul 10

Min 45: GOOOOOOOOOOLLLLLL, LIVERPOOL!!! „Cormoranii” întorc scorul în doar 2 minute. Mohamed Salah înscrie cu poarta goală

Min 44: GOOOOOOOOLLLLLL, LIVERPOOL!!!!! Mac Allister șutează la colțul scurt și nu-i lasă nicio șansa lui Onana

Min 38: Liverpool egalează, dar golul este anulat pe motiv de offside. 

Min 10: GOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLL, MANCHESTER UNITED!!!!! Scott McTominay marchează cu poarta goală și deschide scorul pe Old Trafford

Min 8: Ocazie pentru Salah. Jucătorul egiptean trimite un voleu puțin pe lângă poarta lui Onana

Min 4: Ocazie pentru Rashford. Jucătorul lui United șutează excelent de la marginea careului, dar mingea a fost respinsă de Kelleher

Min. 1: A început partida.

Echipele de start la meciul Manchester United – Liverpool.

  • Manchester United: Onana – Wan-Bissaka, Varane, Lindelof, Dalot – McTominay, Mainoo – Garnacho, Bruno Fernandes, Rashford – Hojlund. Rezerve: Heaton – Amrabat, Antony, Diallo, Eriksen, Forson, Kambwala, Maguire, Mount. Antrenor: Erik ten Hag.
  • Liverpool: Kelleher – Gomez, Quansah, Van Dijk, Robertson – Szoboszlai, Endo, Mac Allister – Salah, Nunez, Luis Diaz. Rezerve: Adrian – Bradley, Clark, Danns, Elliott, Gakpo, Gravenberch, McConnell, Tsimikas. Antrenor: Jurgen Klopp.

Faza sferturilor de finală a Cupei Angliei propune o înfruntare cu încărcătură istorică masivă. Manchester United – Liverpool se dispută pe Old Trafford și aduce față în față cele mai titrate două cluburi din istoria fotbalului englez.

Manchester United – Liverpool, live video online, în sferturile de finală ale Cupei Angliei

Cea mai veche competiție din lume a ajuns în faza sferturilor de finală, ale ediției 2023-2024. După ce au trecut de Nottingham Forrest, respectiv Southampton, în optimi, Manchester United și Liverpool se bat pe un loc în semifinalele competiției.

ADVERTISEMENT

La fel ca în fiecare sezon, semifinalele și finalele vor avea loc pe stadionul Wembley, din Londra. În buna tradiție britanică, este visul oricărui antrenor, jucător și suporter să participe la meciuri pe legendara arenă pe care se va disputa și finala UEFA Champions League, în acest sezon.

Astfel, pe lângă tradiționala încrâncenare din derby-urile Manchester United – Liverpool, această confruntare va fi piperată și prin această miză specială.

ADVERTISEMENT

Liverpool se află la ultimul sezon cu Jurgen Klopp pe banca tehnică și vrea un nou trofeu, după ce a câștigat deja Cupa Ligii. “Cormoranii“ speră și la un succes în Europa League, unde vor da piept cu Atalanta, în sferturile de finală.

Manchester United, pe de altă parte, traversează o nouă stagiune tensionată, iar o calificare în fața marii rivale ar putea să îmbunătățească în mod semnificativ atmosfera de pe Old Trafford.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida Manchester United – Liverpool

Postul de televiziune care deține drepturile de difuzare a Cupei Angliei este Pro Arena. Derby-ul de pe Old Trafford va fi transmis în direct pe Pro Arena, cu începere de la ora 17:30. Partida poate fi urmărită și pe FANATIK.ro, în format LIVE VIDEO.

Spre deosebire de partidele jucate până în această fază, o eventuală remiză la finalul celor 90 de minute nu ar conduce la o rejucare. În caz de egalitate, se vor disputa două reprize de prelungiri, a câte 15 minute. Dacă egalitatea persistă, se trece la executarea loviturilor de departajare.

ADVERTISEMENT

Programul sferturilor de finală ale Cupei Angliei

Sferturile de finală ale Cupei Angliei au început sâmbătă, 16 martie, iar partida de pe Old Trafford este cea care încheie această fază și stabilește lista echipelor prezente în semifinale.

Sâmbătă, 16 martie

  • ora 14:15 Wolves – Coventry 2-3 (Ait-Nouri ’83, Bueno ’88 / Simms ’53, 90+7, Wright ’90+10)
  • ora 19:30 Manchester City – Newcastle 2-0 (Silva ’13, ’31)

Duminică, 17 martie

  • ora 14:45 Chelsea – Leicester (Pro Arena)
  • ora 17:30 Manchester United – Liverpool (Pro Arena)

Imediat după finalul meciului dintre Man. United și Liverpool va avea loc tragerea la sorți pentru semifinalele competiției.

Cote pariuri la meciul de pe Old Trafford

Bookmakerii prevăd o partidă dezechilibrată pe Old Trafford. Cota pentru un succes al lui Liverpool, în timpul regulamentar, este 1,80. Un succes în 90 de minute al gazdelor este cotat cu 4,00, iar X solist are cota 4,05.

Liverpool este favorită și la calificare, cu o cotă de 1.45. Cei care mizează pe o calificare a “diavolilor roșii“ pot profita de o cotă mai mare, în valoare de 2,77.

Manchester United – Liverpool, live stream, 17:30, Pro Arena

Meciul care se dispută pe Old Trafford este cea de-a doua confruntare a sezonului între cele mai titrate formații din Anglia. Cele două s-au mai întâlnit și în Premier League. A fost 0-0 pe Anfield Road, în 17 decembrie.

Erik ten Hag și Jurgen Klopp se vor întâlni din nou în data de 7 aprilie, tot pe Old Trafford, în runda 32 a campionatului intern. Și acea partidă are potențialul de a fi extrem de importantă pentru ambele echipe. Man. United vrea un loc în top 4, în timp ce Liverpool visează la titlu.

ADVERTISEMENT