ADVERTISEMENT
Sport

SCM Craiova, măsură fără precedent. Toate contractele au fost suspendate

Autor: Francisc Oprea | 24.03.2020 | 10:46
SCM Craiova, măsură fără precedent. Toate contractele au fost suspendate
SCM Craiova a hotărât suspendarea contractelor

Oficialii clubului de handbal feminin SCM Craiova au hotărât suspendarea contractelor sportivelor și ale antrenorilor, din cauza pandemiei de coronavirus. În următoarea perioadă, angajații formației oltene vor încasa 75% din salariul prevăzut în contract, dacă suma nu depășește același procent din salariul mediu brut.

ADVERTISEMENT

SCM Craiova a suspendat contractele angajaților

Pandemia de coronavirus îi obligă pe oficialii cluburilor sportive să ia măsuri drastice, suspendarea competiților ducând și sistarea încasărilor în această perioadă.

Oficialii echipei de handbal feminin a SCM Craiova au hotărât suspendarea contractelor sportivelor și antrenorilor până în momentul în care starea de urgență de pe teritoriul României va fi ridicată, ceea ce înseamnă cel puțin până la jumătatea lunii viitoare, conform Oltenia TV.

ADVERTISEMENT

Se suspendă Contractele de Activitate Sportivă încheiate cu participanții la activitatea sportivă din cadrul Secției de Handbal feminin a SCM Craiova, începând cu data emiterii prezentei (n.r. 23 martie), până la declararea oficială a încetării stării de urgență.

Pe perioada suspendării Contractelor de Activitate Sportivă, participanții la activitatea sportivă vor beneficia de o îndemnizație în cuantum de 75% din drepturi în bani aferente contraprestației activității sportive, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2020”, se arată în documentul emis SCM Craiova.

ADVERTISEMENT

Aceeași măsură este de așteptat să fie luată și în cazul secțiilor de baschet și volei ale clubului din Craiova.

Locul nouă la întreruperea campionatului

SCM Craiova a jucat ultimul meci oficial în acest an pe 4 martie, FRH hotărât ulterior suspendarea Ligii naționale din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

În momentul opririi campionatului, formația din Craiova ocupa locul nouă în clasamentul competiției interne, cu 27 de puncte, cu 16 lungimi în spatele celor de la CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea, care împart prima poziție.

  • 27 de puncte are SCM Craiova după 18 etape disputate
ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1