Sport

SCM Râmnicu Vâlcea – CSM București se întâlnesc cu trofeul pe masă în Liga Florilor! Trei atuuri pentru echipa vâlceană

SCM Ramnicu Valcea  CSM Bucuresti se intalnesc cu trofeul pe masa in Liga Florilor Trei atuuri pentru echipa valceana
ADVERTISEMENT

Meciul anului din actualul sezon al Ligii Florilor se joacă miercuri, când liderul fără înfrângere al competiției, SCM Râmnicu Vâlcea, va primi vizita celor de la CSM București. Vâlcencele au reușit să treacă de două ori în acest sezon de CSM București, mai întâi în Supercupa României, apoi în partida tur din liga națională, câștigată de elevele lui Florentin Pera cu 22-19. Vor putea vâlcencele să repete o nouă victorie care să le aducă titlul sau „tigroaicele” vor reuși victoria la 4 goluri care le asigură primul loc și cel mai probabil titlul? FANATIK vă prezintă atuurile pe care vâlcencele le au în fața formației care a câștigat Liga Campionilor în 2016.

SCM Râmnicu Vâlcea are cei mai buni tineri portari din Liga Florilor

CSM București le are în poartă pe Jelena Grubisic și pe Paula Ungureanu. Prima chiar a jucat în finala câștigată de „tigroaice” în 2016, în timp ce veterana Ungureanu este de 7 ori campioană a României, cu Oltchim, HCM Baia Mare și CSM București! Lotul „tigroaicelor” este completat de Mădălina Ion, cea care a apărat poarta naționalei de junioare la Mondialul câștigat în 2014.

ADVERTISEMENT

În ciuda numelor importante din poarta CSM, Râmnicu Vâlcea stă chiar și mai bine. În poarta oltencelor se află Iulia Dumanska, revelația României la ultimele turnee finale, Mondialul din 2017 și Europeanul din 2018. Dumanska a câștigat în sezonul precedent Cupa EHF, alături de SCM Craiova, înainte să ajungă la Vâlcea. Româno-ucraineanca este dublată de Diana Ciucă, portărița naționalei de juniori a României care în meciul tur a reușit chiar 5 intervenții la aruncările de la 7 metri împotriva celor de la CSM București, dintre care două dintre mingi au fost apărate împotriva Cristinei Neagu! Al treilea portar al lui SCM este unul cu experiență, internaționala austriacă Petra Blazek.

  • 21,4 goluri pe meci a primit SCM Râmnicu Vâlcea, în 17 meciuri din Liga Florilor
  • 22,8 goluri a încasat CSM București, în 16 partide
ADVERTISEMENT
Cei trei portari ai lui SCM Râmnicu Vâlcea vor încerca să își ajute din nou echipa în fața celor de la CSM București

SCM Râmnicu Vâlcea va juca fără presiune; „focul” e la CSM București

Cum în sezonul precedent SCM Râmnicu Vâlcea a terminat pe locul patru, iar bugetul este de patru ori mai mare la formația oaspete decât la vâlcence, presiunea este clar ațintită asupra celor de la CSM București. Mai mult, dacă luăm în considerare și situația de pe banca de rezerve, ne dăm seama că partida din Sala Traian este una capitală pentru „Tigroaice”. Astfel, Florin Pera a semnat recent prelungirea contractului pe o perioadă de încă doi ani, în timp ce Dragan Djukic este cu un pas și jumătate afară de la CSM București, după ce sârbul a condus CSM București până pe locul 4 în grupele Ligii Campionilor, cu înfrângere la Krim Ljubljana și doar un egal cu Thuringer. Un eventual eșec în această seară ar face ca Djukic să fie pe făraș de la CSM București.

Cu toate acestea, există și o veste bună pentru tehnicianul „tigroaicelor”. Acesta se va putea baza pe serviciile Andreei Lekic, cea care a lipsit atât de mult CSM-ului în ultimeșe partide din grupele principale ale Ligii Campionilor. Lekic suferise o accidentare minoră la spate și nu a jucat la Ljubljana, pentru ca apoi să fie învoită din cauza unor probleme de familie în partida contra nemțoaicelor. Djukic rămâne însă cu trei absențe importante: Cristina Neagu, Amanda Kurtovic și Majda Mehmedovic. Interesant este că toate cele trei superstaruri care absentează la CSM București au jucat în partida din tur, pierdută la 3 goluri, scor 19-22.

ADVERTISEMENT
Cristina Neagu va lipsi la meciul SCM Râmnicu Vâlcea – CSM București
  • 4,5 milioane de euro este bugetul CSM Bucureti, de 3 ori și jumătate mai mare față de cel al lui SCM Râmnicu Vâlcea (1,3 milioane euro)
  • 100 de goluri a înscris Claudia Constantinescu, golgeterul CSM București în Liga Florilor
  • 84 de goluri a înscris Irina Glibko, cea mai bună marcatoare a celor de la SCM Râmnicu Vâlcea

Avantajul terenului propriu și al publicului pentru SCM Râmnicu Vâlcea

Un alt avantaj pentru echipa vâlceană va fi cu siguranță aportul publicului. Meciul care se va juca în Sala Traian se va desfășura cu casa închisă, după ce biletele puse la dispoziția publicului s-au vândut ca pâinea caldă încă de la începutul săptămânii.

ADVERTISEMENT

Astfel, 3.000 de oameni vor asista la partida care va decide titlul de campioană în Liga Florilor, iar publicul vâlcean va face din nou cunoștință cu marile meciuri de handbal, după șase ani de secetă cauzată de desființarea Oltchimului.

  • 19 titluri are Oltchim Râmnicu Vâlcea în palmares, ultimul în 2013
ADVERTISEMENT