News

Școala în care niciun elev nu a trecut de media 5 la Evaluarea Națională. E ireală cea mai mare medie înregistrată

Școala în care niciun elev nu a reușit să obțină media 5 la Evaluarea Națională. În ce județ se află unitatea de învățământ?
28.06.2023 | 22:48
Scoala in care niciun elev nu a trecut de media 5 la Evaluarea Nationala E ireala cea mai mare medie inregistrata
Școala în care niciun elev nu a trecut de media 5 la Evaluarea Națională. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Școala în care niciun elev nu a trecut de media 5 la Evaluarea Națională. Absolvenții de clasa a VIII-a ai unității de învățământ par că nu și-au dat prea mult interes în privința pregătirii pentru examen.

Școala în care niciun elev nu a trecut de media 5 la Evaluarea Națională

Situația este semnalată în județul Argeș. La o școală din orașul Ștefănești, niciun elev nu a reușit să obțină media de trecere. La Evaluarea Națională s-au înscris șapte elevi ai școlii cu pricina. Dintre aceștia, patru au lipsit.

ADVERTISEMENT

Ceilalți trei au fost prezenți la examen, dar niciunul nu a reușit să obțină media 5. Potrivit Antena 3, cea mai mare medie a fost 4,10, iar cea mai mică 2,90. Însă, nu este singura situație dramatică. Cea mai mică medie din Argeș a fost de 1,10.

La polul opus se află elevii care au reușit să obțină medii de 10. Este vorba de 19 cursanți de la Colegiul Brătianu, Școala Gimnazială Mihai Eminescu, Școala Nicolae Iorga, Mircea cel Bătrân și Matei Basarab, toate din municipiul Pitești.

ADVERTISEMENT

Câți elevi au obținut media 10

La nivel național, rata de medii peste 5 a fost mai mică în comparație cu anii trecuți. 154.115 au susținut Evaluarea Națională, iar dintre aceștia 117.507 au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, potrivit Ministerului Educației.

Rata de promovare din acest an a fost de 76,2%. Este mai mică față de cea din 2022, de 82,3%, dar și față de cea din 2021, care a fost de 76,8%. De asemenea, 429 de absolvenți au obținut media 10, de aproape două ori mai mult față de anul trecut, când s-au înregistrat 221 note de 10.

ADVERTISEMENT

Contestațiile au fost depuse pe 28 iunie (între orele 16:00-19:00), dar pot fi depuse și pe 29 iunie (între orele 08:00-12:00) la centrele de examen ori trimise prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi afișate la data de 7 iulie.

Amintim că notele elevilor au fost publicate în format anonimizat. ”Rezultatele au fost publicate în centrele de examen/unități de învățământ și pe site-ul dedicat prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat și comunicat fiecărui candidat.

ADVERTISEMENT

Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679. Privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.”, a anunțat, miercuri, Ministerul Educației.

ADVERTISEMENT