Sport

Scoţia – Cehia 0-2 în Grupa D de la EURO 2020. Schick reuşeşte golul turneului la Glasgow!

Cehia câştigă cu 2-0 meciul împotriva Scoţiei de pe Hampden Park. Patrick Schick a reuşit o "dublă" de senzaţie.
14.06.2021 | 16:53
Scotia  Cehia 02 in Grupa D de la EURO 2020 Schick reuseste golul turneului la Glasgow
ADVERTISEMENT
14-06-2021
12:59

Scoţia - Cehia 0-2

Scoţia – Cehia 0-2 (Schick 42, 52)

Min. 90 / Cehia câştigă cu 2-0 meciul împotriva Scoţiei. Patrik Schick a strălucit şi a marcat două eurogoluri

Min. 85 / Cehia se apără foarte bine şi se îndreaptă spre primul succes de la turneul final. 

Min. 61 / Scoţienii asaltează poarta lui Vaclik, însă nu reuşesc să înscrie. 

Min. 52 / GOOOOOOL Cehia! Patrick Schick reuşeşte “dubla” cu un gol marcat de la centrul terenului

Min. 49 / Cehii sunt la un pas de autogol, dar Vaclik salvează cu vârful degetelor. 

Min. 48 / Hendry loveşte bara transversală cu un şut din interiorul careului

Start în repriza secundă! 

Pauză / Cehia conduce Scoţia, scor 1-0, după primele 45 de minute.

Min. 42 / GOOOOOOOL Cehia! Patrik Schick a deschis scorul cu o lovitură de cap, dintre doi fundaşi ai Scoţiei.

Min. 32 / Robertson a încercat să trimită sub bară, însă Vaclik a scos cu vârful degetelor.

Min. 18 / Dykes a încercat să ciupească mingea, dar a trimis de puţin pe lângă poarta cehilor.

Min. 16 / Marshall a respins şutul puternic al lui Schick, astfel că cehii au beneficiat de un corner.

Min. 5 / McGinn a ratat prima ocazie a meciului, după ce şutul mijlocaşului a fost blocat în extremis de unul dintre fundaşii cehilor.

Min. 1 / A început meciul Scoţia – Cehia.

14-06-2021
12:05

Echipele de start pentru Scoţia - Cehia

Scoţia: Marshall (Derby County) – Hanley (Norwich), Cooper (Leeds United), Hendry (Oostende) – O’Donnell (Motherwell), Armstrong (Southampton), McGinn (Aston Villa), McTominay (Manchester United), Robertson (Liverpool) – Dykes (QPR), Christie (Celtic). Rezerve: Gordon, McLaughlin, McGregor, Adams, Taylor, Turnbull, Nisbet, Fraser, Patterson, Gilmour, Forrest, McKenna. Selecţioner: Steve Clarke.

Cehia: Vaclik (Sevilla) – Coufal (West Ham), Celustka (Sparta Praga), Kalas (Bristol City), Boril (Slavia Praga) – Soucek (West Ham), Kral (Spartak Moscova) – Masopust (Slavia Praga), Darida (Hertha Berlin), Jankto (Sampdoria) – Schick (Bayer Leverkusen). Rezerve: Mandous, Kaderabek, Brabec, Barak, Holes, Krmencik, Sevcik, Zima, Hlozek, Vydra, Meteju, Pekhart. Selecţioner: Jaroslav Silhavy.

Surprinde absenţa lui Kieran Tierney, care nu este nici pe banca de rezerve. Conform presei din Marea Britanie, fundaşul lui Arsenal ar fi suferit o accidentare de ultim moment.

14-06-2021
11:29

Fanii naţionalei Scoţiei intră pe stadion. Cehii nu vor îngenunchea pentru BLM

După o aşteptare de 23 de ani, Scoţia este din nou la un turneu final, iar fanii selecţionatei lui Steve Clarke au şansa să-şi vadă favoriţii pe “Hampden Park” din Glasgow. Suporterii au luat cu asalt barurile din oraş şi au început să intre pe stadion. La partida contra Cehiei, spectatorii vor putea ocupa 25% din capacitatea arenei, mai exact 12.000 de locuri.

Fanii Scoţiei, în apropierea stadionului “Hampden Park” (sursă foto: bbc.com)

De cealaltă parte, cehii au anunţat că nu vor îngenunchea pentru ritualul Black Lives Matter. “Vrem să ne concentrăm doar pe fotbal şi pe partea sportivă. Am înţeles că este un subiect important pentru societate, iar jucătorii mei condamnă actele de rasism. Am discutat în luna martie pe marginea acestui subiect şi am ajuns la un consens în privinţa felului cum noi vom arăta suportul oricărei campanii împotriva rasismului. Nu avem de gând să ne schimbăm acum decizia”, a declarat Jaroslav Silhavy, selecţionerul Cehiei,

Meciul Scoţia – Cehia are loc luni, 14 iunie, în cadrul grupei D a turneului final al EURO 2020. Din această grupă s-a disputat deja duminică, 13 iunie, întâlnirea dintre Anglia şi Croaţia, încheiată cu succesul insularilor cu scorul de 1-0.

Unde se joacă partida Scoţia – Cehia

Confruntarea Scoţia – Cehia se desfăşoară luni, 14 iunie, de la ora 16:00, pe stadionul Hampden Park din Glasgow, una dintre cele două locaţii din această grupă alături de stadionul Wembley din Londra. Se anunţă o dispută foarte echilibrată, ambele formaţii luptând alături de Croaţia pentru locul 2, Anglia fiind de departe favorita grupei.

ADVERTISEMENT

La partidă vor putea asista în jur de 12.000 de spectatori, stadionul Hampden Park, pe care îşi desfăşoară naţionala Scoţiei meciurile de acasă, având o capacitate de 51.000, iar gradul de ocupare este de 25%. Evident, aici fanii dornici să fie pe stadion vor trebui să facă dovada unui test negativ la coronavirus valabil timp de 72 de ore.

Cine transmite la TV meciul Scoţia – Cehia

Partida Scoţia – Cehia se joacă luni, 14 iunie, de la ora 16:00, pe stadionul Hampden Park din Glasgow în cadrul primei etape a grupei D de la turneul final al EURO 2020 şi va putea fi vizionată în direct pe canalul PRO TV. O mai puteţi urmări şi dacă intraţi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Dacă în Anglia au fost zile însorite, în Scoţia, plină de regiuni muntoase, temperatura nu a atins nici 20 de grade. Luni va fi înnorat, dar cu şanse mici de ploaie, care însă va cădea apoi de marţi până duminică. Temperatura la ora jocului va fi în jur de 17 grade. Va conduce meciul o brigadă din Germania, în frunte cu Faniel Siebert.

Ce jucători importanţi lipsesc din meciul Scoţia – Cehia

Selecţionerul Scoţiei, Steve Clarke, numit în funcţie în 2019, are la dispoziţie tot lotul pe care l-a convocat pentru acest turneu final, fără probleme de ordin medical, ceea ce este o raritate la scoţieni, care, de regulă, aveau o listă de minim patru-cinci absenţe la aproape fiecare meci al echipei naţionale.

ADVERTISEMENT

Nici omologul său de la naţionala Cehiei, Jaroslav Silhavy, nu se poate plânge că jucătorii importanţi ar avea probleme. Sunt destui jucători în lot de la campioana Slavia Praga, echipă care a eliminat în acest an pe Glasgow Rangers din optimile de finală ale Europa League.

Scoţia s-a calificat prin Liga Naţiunilor

Scoţia a obţinut o calificare dramatică la turneul final, fiind una dintre cele patru naţionale care au beneficiat de şansa barajului din Liga Naţiunilor. Scoţienii au avut nervii mai tari la loviturile de departajare care au urmat partidei cu Serbia şi aşa au ajuns la EURO.

ADVERTISEMENT

Jaroslav Silhavy a venit la naţionala Cehiei în 2018 şi cea mai bună performanţă a sa este calificarea la EURO 2020 de pe locul 2 în grupa Angliei, în faţa căreia a pierdut la scor, 5-0, pe Wembley, dar a reuşit apoi o splendidă revanşă la Praga cu 2-1.

Cote la pariuri pentru Scoţia – Cehia

Sunt cote foarte echilibrate pentru acest meci din partea bookmakerilor. Victoria Scoţiei are valoarea de 2,70, în timp ce trei puncte luate de cehi ajung la cota de 3,10. Nu se aşteaptă un meci cu multe goluri, dovadă faptul că pentru opţiunea de minim trei goluri în meci cota este de 2,50.

Sunt nu mai puţin de nouă întâlniri directe din 1999 încoace, victoriile fiind egale, câte patru, la scoţieni înregistrându-se cu Cehia trei succese în ultimele meciuri. În majoritatea acestor partide s-a marcat foarte puţin, lucru aşteptat şi acum.

  • (P) Cotă SUPERBET pentru Scoţia – Cehia: 1,58 este cota pentru „Pauză sau Final X”. Vezi aici toate cotele!

  • (P) Cotă SUPERBET pentru Scoţia – Cehia: 6,50 este cota pentru „Scor corect: 0-0”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT