Sport

Scuzele lui Emil Săndoi pentru parcursul execrabil de la Euro U21 2023: „Am fost nevoiți să reprofilăm jucători”. De ce l-a folosit excesiv de mult pe Ișfan

Emil Săndoi a vorbit despre parcursul execrabil al României U21 la Campionatul European de Tineret 2023, explicând prin ce situații a trecut.
29.06.2023 | 22:55
Scuzele lui Emil Sandoi pentru parcursul execrabil de la Euro U21 2023 Am fost nevoiti sa reprofilam jucatori De ce la folosit excesiv de mult pe Isfan
Scuzele lui Emil Săndoi pentru parcursul execrabil de la Euro U21 2023. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fostul selecționer al „tricolorilor mici” a explicat și motivul pentru care l-a folosit pe Alexandru Ișfan, în detrimentul lui Adrian Mazilu, puștiul Farului, care a avut un sezon bun pentru „marinari”.

Scuzele lui Emil Săndoi pentru parcursul execrabil de la Euro U21 2023

Emil Săndoi a explicat parcursul modest al României U21 la Campionatul European de Tineret, precum și motivul pentru care l-a folosit mult pe Alexandru Ișfan: „E posibil ca pe parcursurile jocurilor să avem reacții diverse. Deciziile eu le iau, dar asta nu înseamnă că nu mă sfătuiesc cu colaboratorii mei.

ADVERTISEMENT

Nu cred că am întrebat asta, probabil am vrut să aud și părerea lor, dar deciziile eu le iau mereu. Noi ne-am confruntat cu probleme de efectiv în anumite zone ale terenului la acest turneu final.

Faptul că nu am beneficiat de Drăgușin ne-a creat mari probleme. La fel a fost și cu Screciu la meciul cu Spania, absența lui a contat mult pentru noi”.

ADVERTISEMENT

„Pe Dican am fost nevoit să îl reprofilăm, pentru că în toată partea a doua a sezonului a jucat mai mereu mijlocaș. Debutul la un turneu final e mereu important.

Mai bine am fi întâlnit Ucraina sau Croația, să obținem un rezultat pozitiv. Lixandru a jucat tot timpul la Mioveni, în 4-3-3 și a jucat mijlocaș central dreapta.

ADVERTISEMENT

Pe Lixandru, în stagiul de pregătire din Italia, l-am folosit fundaș central, pentru că ne gândeam că se poate întâmpla orice. Am fost nevoiți să reprofilăm mulți jucători”, a mai spus Emil Săndoi, la TV DigiSport.

„E o diferență mare între jucătorii noștri și cei din străinătate!”

„Ișfan a jucat doar la echipa națională de tineret în poziția de inter. Lixandru și Pop erau singurii jucători la mijloc, iar ei au avut o vacanță mai mare.

ADVERTISEMENT

Când ne-am reunit toți, am văzut o scădere a randamentului lor chiar și la pregătire. După ce s-au pregătit, nivelul lor a crescut mult și de-asta au intrat pe parcursul meciurilor.

Noi a trebuit să-i recapacităm pe acești fotbaliști. De Screciu am aflat că nu joacă atunci când l-am văzut pe teren cu Elveția.

Mazilu a intrat 25 de minute cu Spania și 15 minute la ultimul joc. Jucătorul român are probleme fizice la toate nivelurile. Pe Borza și Mazilu i-am lăsat să meargă la U19, având un turneu de calificare”, a continuat Emil Săndoi.

„Ei sunt 2005, am întâlnit Spania în primul meci, iar diferența de forță, viteză, experiență și maturitate a contat. Și la nivel internațional acest lucru se cunoaște și știu ce spun.

E o diferență între jucători de aceeași vârstă între noi, românii și alte naționale. E mereu o diferență mare între jucătorii români și între toate celelalte echipe. Chiar dacă m-ar ataca un antrenor de la copii și juniori public, eu nu i-aș răspunde.

Din punctul meu de vedere, selecția mea nu va fi făcută pe nici cel mai mic interes. Ișfan are forță în duelurile directe și are și viteză, față de alți jucători. Cât a jucat la noi, Ișfan a avut constant o evoluție bună și-a câștigat duelurile. Nu cred că a fost o alegere proastă, pentru că a demonstrat că poate să aibă câștig de cauză cu alți adversari.

Poate n-am fost inspirat, dar soluțiile pe care le-am avut la dispoziție n-au fost foarte numeroase. Am avut cred că vreo 10 zece jucători, speram să pot să-i mut pe posturi. 

Am avut multe discuții și cu Octavian Popescu, el chiar vrea să schimbe modul de a juca. E obișnuit ca toate mingile să le primească la interior și să pătrundă, l-au înțeles și toți din campionatul nostru”, a mai spus Emil Săndoi.

ADVERTISEMENT
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani...
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani sunt pârâţi la doamna
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani...
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani soția cu cea mai cunoscută amantă din România
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul...
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul ei a fost înșelat de soție. 𝐑𝐄𝐀𝐂𝐓̦𝐈𝐀 𝐀𝐌𝐔𝐙𝐀𝐍𝐓𝐀̆
Vestea nopții despre Dan Voiculescu! Anunțul la care nimeni nu se aştepta: Frica...
Vestea nopții despre Dan Voiculescu! Anunțul la care nimeni nu se aştepta: Frica de moarte...
Marica, probleme cu poliția. A scăpat miraculos
Marica, probleme cu poliția. A scăpat miraculos
Gheorge Turda tună și fulgeră! Artistul l-a făcut PRAF pe Grigore Leșe: „A...
Gheorge Turda tună și fulgeră! Artistul l-a făcut PRAF pe Grigore Leșe: „A rămas corigent de șapte ori la Conservator și face pe marele dascăl”
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei:...
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei: ”O să-i respectăm dorința! Nu vrem război...”
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că...
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că nu i s-a permis îmbarcarea într-un avion
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred...
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred că acolo mi s-a declanșat boala. E un sadism incredibil”
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română