Sporturi

Se amână Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza coronavirusului?! Anunţul făcut de japonezi

03.03.2020 | 12:43
Se amana Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza coronavirusului Anuntul facut de japonezi
ADVERTISEMENT

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar trebui să aibă loc în vară, însă epidemia de coronavirus ar putea să mute competiţia spre finalul anului. Seiko Hashimoto, preşedintele Comitetului Olimpic din Japonia, a susţinut că Olimpiada ar putea să fie amânată.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, în pericol de amânare

Epidemia de coronavirus blochează competiţii sportive pe bandă rulantă, iar Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt în mare pericol. Teribila boală a fost depistată la 274 de persoane, iar şase oameni au murit deja. În aceste condiţii, Seiko Hashimoto a anunţat că Olimpiada ar putea să fie amânată.

ADVERTISEMENT

“Conform normelor, Jocurile Olimpice de la Tokyo trebuie să fie organizate până la finalul anului 2020. Acest lucru poate fi interpretat şi ar însemna că există posibilitatea unei amânări

În acest moment facem tot posibilul ca Olimpiada să fie organizată conform planului iniţial”, a anunţat Seiko Hashimoto. Jocurile Olimpice de la Tokyo ar trebui să se dispute între 24 iulie şi 9 august.

ADVERTISEMENT

Ce spune CIO despre posibilitatea amânării Jocurilor Olimpice

În ultimele săptămâni, mai multe competiţii sportive au fost amânate din cauza epidemiei de coronavirus. Thomas Bach, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, a vorbit recent despre posibilitatea ca ediţia Jocurile Olimpice de la Tokyo să fie amânată.

“Suntem pregătiţi pentru o ediţie de succes a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Vom purta o serie de discuţii cu autorităţile din Japonia”, a declarata Thomas Bach.

ADVERTISEMENT

Buget uriaş pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Ediţia din 2020 a Jocurilor Olimpice va fi cea mai scumpă din istorie. În prezent, bugetul competiţiei este de 12.510.000.000 de dolari, iar orice amânarea a Olimpiadei ar putea să aducă noi costuri suplimentare.

Guvernul de la Tokyo a cheltuit, între 2013 şi 2018, peste 11 miliarde de dolari pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2020. În plus, autorităţile locale au mai contribuit cu 870.000.000 de dolari la bugetul competiţiei.

ADVERTISEMENT

Mai multe meciuri din Serie A au fost amânate deja din cauza epidemiei de coronavirus, fiind campionatul cel mai puternic afectat de această boală. În plus, un număr mare de competiţii sportive nu se vor mai disputa din cauza bolii care provoacă isterie în întreaga lume.

ADVERTISEMENT
Tags: