Sport

Se destramă Dinamo? Un lider al vestiarului e pe picior de plecare: „Nu știu dacă voi accepta să continui”

Continuă problemele la Dinamo. Dusan Uhrin ar putea fi nevoit să abordeze sezonul viitor fără unul dintre jucătorii de bază.
01.06.2021 | 10:19
Se destrama Dinamo Un lider al vestiarului e pe picior de plecare Nu stiu daca voi accepta sa continui
ADVERTISEMENT

Salvată ca prin minune de la retrogradare, sub bagheta antrenorului Dusan Uhrin, Dinamo riscă să-și piardă unul dintre liderii vestiarului. În ciuda devotamentului arătat de-a lungul timpului pentru culorile alb-roșii, Ante Puljic s-a săturat de problemele financiare ale clubului și nu mai pare dispus să accepte noi tăieri salariale.

„Doar Dumnezeu din cer știe care e situația la Dinamo, însă nu poți trăi într-o astfel de incertitudine în lumea reală! Nu știu dacă voi accepta să continui, nu cred”, s-a confesat experimentatul fundaș croat într-un interviu acordat recent.

ADVERTISEMENT

Și nu este un caz izolat. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că mai mulți jucători de bază au decis să depună memorii pentru a deveni liberi de contract în această vară. În schimb, căpitanul Deian Sorescu a primit o hârtie conform căreia poate semna cu orice echipă dispusă să ofere în schimbul său 1.000.000 de euro.

Ante Puljic nu mai acceptă tăieri salariale: „Sunt foarte obosit de aceste negocieri”

Voi fi la reunire, pe 15 iunie, am contract. Apoi? Nu știu. Chiar nu știu! Sunt datorii către jucători, 2-3 luni, 6 luni la alții. N-am primit hârtie, dar voi veni să văd care este situația. Am ceva informații că se va discuta despre micșorarea salariilor, deja sunt foarte obosit de aceste negocieri.

ADVERTISEMENT

În ianuarie am acceptat ceva, nu doar eu, vreo 8-10 jucători, despre contracte, despre tăierea salariilor, dar tot sunt datorii. Ni s-a spus că vor fi achitate la timp, însă nu au fost, pentru că a trebuit să se dea bani pentru club. Înțeleg, însă situația e delicată pentru noi. Nu știu, chiar nu știu dacă va fi cineva care să accepte noile condiții.

Suferim de prea multă vreme. Prea multe luni neplătite. Aștepți jumătate de an să-ți primești salariul, iei unul-două, puțin câte puțin, apoi iar urmează luni bune fără nimic. Doar Dumnezeu din cer știe care e situația la Dinamo, însă nu poți trăi într-o astfel de incertitudine în lumea reală!

ADVERTISEMENT

OK, hai să zicem că acceptăm toți să jucăm un an gratis, dar există vreo certitudine că apoi va fi bine? Că va veni cineva să bage 5-8 milioane de euro și să se rezolve? Nu știu dacă voi accepta să continui, nu cred. Nu este o situație bună. Îți zic că-ți tai salariul, apoi nu-ți dau nici banii ăia. Te simți ciudat. Nu e bine”, a declarat Ante Puljic pentru gsp.ro.

„Voiam să-mi închei cariera la Dinamo”

Deși un asemenea scenariu pare desprins din filmele science fiction, fostul căpitan al „câinilor” păstrează vie speranța că fanii acționari din DDB –  pe care îi laudă pentru eforturile din această perioadă – vor găsi „un om care să pompeze lunar sute de mii de euro”. Nu de alta, dar s-a întors la Dinamo mânat de un singur gând: să-și încheie cariera în tricoul alb-roșu.

ADVERTISEMENT

Nu pot spune ceva rău despre DDB, din contră oamenii fac orice ca să rezolve situația. Dar nu poți rezista așa, să colectezi bani. A trecut euforia, nu poți trăi doar din ea! Nu vorbesc doar despre mine, toți trăim o stare de confuzie.

Parcă ne învârtim în cerc. Încerci ceva, iese bine, dar știi că va veni un moment când va fi vorba de bani și se duce totul în prăpastie. Aici e nevoie de un om care să pompeze lunar sute de mii de euro. Vin datorii din urmă.

Dacă ar veni unul cu 5 milioane de euro, să acopere “găurile”, apoi să începi, pas cu pas, să pui puțin la buget, să aduci jucători de calitate. Din păcate, nu poți trăi fără bani mulți. Din păcate, nu poți face performanță doar vânzând bilete pe internet.

Eu aș vrea să-mi închei cariera la Dinamo, îți jur! Pentru asta am venit, iubesc clubul. Dar, în ritmul ăsta, nu știu. “Ante, trebuie să tăiem, Ante, trebuie să fii un exemplu”, însă nu pot doar astfel! Oricât aș vrea. Am familie, așa mă întorc și stau lângă ai mei acasă”, a mai spus Ante Puljic.

ADVERTISEMENT