News

Se fac angajări la ANAF. Poți primi salariu între 7.000 și 10.000 de lei, ce studii trebuie să ai

ANAF face angajări masive, oferind salarii acceptabile, unele care depășesc 10.000 de lei cu sporuri și bonusuri pentru 300 de posturi.
17.02.2023 | 07:57
Se fac angajari la ANAF Poti primi salariu intre 7000 si 10000 de lei ce studii trebuie sa ai
ANAF face angajări. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Potrivit anunțului oficial, Direcția Regională a Finanțelor Publice (DRFP) din cadrul ANAF va organiza un concurs la care se pun la bătaie peste 300 de posturi. Cei care doresc o carieră în ANAF trebuie să respecte niște condiții și pot aplica până pe 1 martie 2023 la acest tip de job.

ANAF scoate 300 de posturi la concurs

Conform site-ului oficial al ANAF, citat de avocatnet.ro, în București sunt scoase 307 de posturi. În prima etapă a concursului, candidații sunt așteptați pentru înscriere la Registratura Direcției Regionale a Finanțelor Publice din București (strada prof. Dr. Dimitrie Gerota, nr. 13, sector 2). Porțile instituției vor fi deschise de luni până joi în intervalul orar 8:30 – 16:30 și vineri între 8:30 și 14:00.

ADVERTISEMENT

ANAF transmite că posturile disponibile, scoase la concurs, sunt cele de inspector casier, referent casier, consilier, expert și auditor. Condițiile de participare la concurs sunt disponibile pe site-ul ANAF (AICI), precum și actele necesare dosarului de înscriere.

Potrivit Profit.ro, procesul de recrutare poate dura luni de zile. Cert e că proba scrisă a concursului va avea loc în zilele de 14, 15, 16 și 17 martie 2023. Pentru cei selectați va urma un interviu în 5 zile de la data susținerii examenului scris. Probele vor fi susținute la adresa DRFP din București, mai exact strada Profesor Dimitrie Gerota, nr 13, Sector 2.

ADVERTISEMENT

Deși nu au fost publicate informații oficiale despre salariile acestor posturi scoase la concurs, ANAF a publicat, totuși, pe site-ul oficial, o listă cu salariile din cadrul instituției (AICI). Așadar, putem afla că un consilier câștigă între 7.000 și 10.000 de lei la un spor de 1.100 – 1.500 de lei pe lună.

Situația a fost comentată pentru Profit.ro de Liviu Toader, președinte al SindFICS. ”Este bine că angajează și este bine că angajează pe posturi de debutanți, deci vor fi tineri. Au început tot cu DGRFP București, cu un număr semnificativ de posturi. Din ce știm noi, au cerut situații și în teritoriu, la regionale și la județe, și vor începe să le scoată la concurs și pe acestea.

ADVERTISEMENT

București probabil s-a mișcat mai repede. Înțelegem că nu le vor scoate acum la conurs pe toate cele neocupate din țară. Unele vor rămâne vacante. Oricum, se mai fac și transferuri în perioada asta”, a Liviu Toader.

Spre finele anului 2022, Lucian Heiuș, șef al ANAF, anunța că avea în plan să scoată la concurs 1.490 de posturi în 2023. ”Avem acum vacante 1.490 de posturi de execuție și aș vrea ca la anul, începând chiar din primul trimestru, să le scoatem la concurs pe toate sau cât mai multe dintre acestea.

ADVERTISEMENT

Pentru a funcționa eficient, ANAF are nevoie de o schemă de personal completă, mai ales că avem unele zone unde deficitele de oameni sunt destul de serioase și afectează activitatea. Ocuparea posturilor vacante din teritoriu este un punct important al acestor planuri”, transmitea Heiuș.

ADVERTISEMENT
Tags: