News

Se fac angajări masive în Poliția Română. Peste 5.000 de posturi sunt disponibile. Poți primi salariu între 4.000 și 6.000 de lei, ce studii trebuie să ai

MAI anunță angajări masive în Poliția Română. Vor fi scoase la concurs peste 5.000 de posturi. Ce salarii se oferă în domeniu.
09.03.2024 | 16:06
Se fac angajari masive in Politia Romana Peste 5000 de posturi sunt disponibile Poti primi salariu intre 4000 si 6000 de lei ce studii trebuie sa ai
Angajări masive în Poliția Română. Peste 5.000 de posturi sunt disponibile. Care sunt salariile. Sursa foto: Hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dat fiind deficitul uriaș de personal, MAI anunță angajări masive în Poliția Română. În total, în acest sector care ține de siguranța cetățenilor vor fi disponibile peste 5.000 de posturi.

Angajări masive în Poliția Română. Peste 5.000 de posturi sunt disponibile. Care sunt salariile

Pe 28 februarie 2024, Guvernul României a aprobat un Memorandumul privind ocuparea prin concurs sau examen, în condițiile legii, a 5.200 de funcții vacante din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

ADVERTISEMENT

Acest demers se înscrie în eforturile de reducere a deficitului de personal de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, alături de încadrarea promoțiilor de ofițeri, subofițeri, maiștri militari și agenți de poliție ale Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, respectiv ale școlilor postliceale ale MAI, anunță Guvernul României.

În țara noastră, foarte mulți tineri vor să facă pasul către o carieră în poliție. Majoritatea sunt însă dezamăgiți și vor să iasă din sistem când văd că iau prea puțini bani. Pe de altă parte, în Poliție sunt și poziții remunerate cu sume destul de mari.

ADVERTISEMENT

Dacă e să vorbim de posturile pentru începători sau cei cu experiență redusă, trebuie spus că salariile nete pot fi destul de atractive. Pe site-urile de anunțuri cu oferte de locuri de muncă găsim cereri pentru poziția ”agenți de poliție”. Aici se oferă salarii foarte bune.

Astfel, un agent de poliție cu un an de experiență își poate găsi un post în Satu Mare, Tulcea sau Iași unde salariile sunt cuprinse între 4.000 și 4.300 de lei. Vorbim de sume nete.

ADVERTISEMENT

Experiența mai mare aduce și venituri mai mari. De exemplu, unui angajat full time la Timișoara ca agent de poliție cu o experiență în domeniu de 12 ani i se oferă peste 6.000 – 6.500 de lei net.

Salariile polițiștilor cresc direct proporțional cu poziția lor în instituție. Astfel, ofițerii de poliție cu funcții de comandă au salarii care pleacă de 5.200 de lei și pot ajunge la 24.668 lei.

ADVERTISEMENT

În schimb, ofițerii de poliție care nu au funcții de comandă au salarii între 2.383 și 10.277 lei. Cele mai mici venituri le au agenții de poliție care nu au funcții de comandă. Ei au salarii între 1.520 și 4.564 lei.

Ce studii se cer pentru angajarea în poliție

Pe site-ul Poliției Române sunt prezentate condițile generale de recrutare în vederea încadrării din sursă externă a polițiștilor. La fel ca în oricare alt sector de activitate din MAI, cei care aplică pentru a putea participa la concurs trebuie să îndeplinească condițiile generale.

Ei trebuie să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România, să cunoască limba română scris şi vorbit, să fie declaraţi apt din punct de vedere medical, fizic şi psihic. De asemenea, trebuie să aibă vârsta de minim 18 ani împliniți. Lista completă a condițiilor, AICI.

Dacă ne referim la studiile cerute, acestea trebuie să fie corespunzătoare cerinţelor postului pentru care candidează. Pregătirea educațională de bază înseamnă studii liceale absolvite și diploma de bacalaureat.

ADVERTISEMENT