Sport

Se închide robinetul la Chelsea?! Patronul american anunță primele tăieri salariale după ratarea calificării în Champions League

După eliminarea din sferturile Champions League, patronul american anunță primele tăieri salariale de la Chelsea. Jucătorii ar putea avea lefurile tăiate cu până la 30%.
20.04.2023 | 09:24
Se inchide robinetul la Chelsea Patronul american anunta primele taieri salariale dupa ratarea calificarii in Champions League
Secvenţă din meciul Chelsea - Real Madrid. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Chelsea este echipa care a cheltuit cel mai mult pe transferuri în fotbalul european, în ultimul an. De la preluarea clubului de americanul Todd Boehly, au fost cheltuite 600 de milioane de lire sterline pe transferuri.

Se închide robinetul la Chelsea?! Patronul american anunță primele tăieri salariale

Dar, rezultatele au fost dezastruoase. Nici măcar demiterea antrenorului Graham Potter și înlocuirea cu Frank Lampard nu au resuscitat echipa, aflată în cădere liberă în Premier League. Iar ultima ispravă este eliminarea din sferturile Champions League.

ADVERTISEMENT

Real Madrid nu a avut probleme cu londonezii și a tranșat ușor calificarea, scor 4-0, în dublă manșă. Investițiile au fost masive în primul an, dar la Chelsea se anunță primele măsuri de criză: tăierea salariilor.

Conform Daily Mail, urmează tăieri salariale la Chelsea. În managementul lui Todd Boehly, a fost schimbat modul în care sunt plătiţi jucătorii. Pe lângă salariul de bază, noii transferaţi primesc bonusuri consistente pentru obiectivul de a evolua în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Jucătorii îşi văd lefurile tăiate cu până la 50% din cauza ratării Champions League

Cum Chelsea nu mai are nicio şansă de a evolua la anul în competiţie, jucătorii nou-veniţi îşi vor vedea lefurile micşorate cu cel puţin 30%. Asta în cazul fericit pentru că sunt fotbalişti care au bonus de 50% pentru acest obiectiv.

Această strategie vizează motivarea jucătorilor, de a câştiga mai mulţi bani dacă ating un anumit obiectiv, dar vine şi în ajutorul clubului, care pierde o sumă mare de bani din Champions League, dar pe de altă parte nu mai dă nici salarii atât de mari.

ADVERTISEMENT

În contrast, jucătorii care au semnat contracte în era Roman Abramovic vor primi salariul întreg, indiferent de rezultate. Şi asta ar putea produce probleme în vestiar. Chelsea a semnat cu 12 jucători noi de când a fost preluat de patronul american.

Chelsea, sezon ratat! E pe 11 în Premier League

Alţi şapte fotbalişti au semnat noi contracte cu clubul, ceea ce înseamnă că majoritatea lotului va avea de suferit după această decizie: Enzo Fernandez, Wesley Fofana, Mykhailo Mudryk, Marc Cucurella, Raheem Sterling, Benoit Badiashile, Kalidou Koulibaly, Noni Madueke şi Malo Gusto, sunt cele mai importante nume transferate la Chelsea în ultimul an.

ADVERTISEMENT

În ciuda acestor investiţii, londonezii sunt abia pe locul 11 în Premier League, cu 39 de puncte. Este un sezon de uitat pentru Chelsea, care nu mai are nicio şansă de a prinde cupele europene în noul sezon.

ADVERTISEMENT
Tags: