Life

Se lansează un nou post TV. CNA l-a autorizat

CNA a autorizat lansarea unui nou post tv în România. Ce urmează să se difuzeze. Aici va putea fi urmărită o televiziune celebră.
08.11.2023 | 23:27
Se lanseaza un nou post TV CNA la autorizat
Se lansează un nou post tv în România. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat deciziile de autorizare pentru emisia pe satelit, dar și în sistem digital terestru al unui nou post tv. Acesta va fi dedicat tradițiilor și folclorului.

Se lansează un nou post tv în România

Un nou post tv apare în grila de programe a românilor. Marți, 7 noiembrie 2023, Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat deciziile de autorizare pentru emisia pe satelit, dar și în sistem digital terestru.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre un post ce aparține Telviziunii Române, TVR Folclor, dedicat tradițiilor și patrimoniului românesc. Prin intermediul acestora se dorește promovarea valorilor țării, obiceiurile strămoșești și ale minorităților.

„Prin misiunea sa, noul post al Televiziunii Publice va contribui la promovarea şi conservarea patrimoniului cultural şi artistic al României, a talentelor din toate zonele, la educaţia culturală şi la îmbunătăţirea respectului pentru folclorul, tradiţiile şi obiceiurile românilor şi ale minorităţilor naţionale.

ADVERTISEMENT

Unul dintre principiile fundamentale ale TVR Folclor va fi grija pentru diversitatea culturală, religioasă şi etnică prin furnizarea de programe cu conţinut de interes pentru toate categoriile de public”, se arată într-un comunicat al SRTv, notează Agerpres. 

O emisiune celebră va fi mutată

Astfel, una dintre cele mai vechi și cunoscute emisiuni de televiziune din România, Tezaur Folcloric, se va regăsi începând de acum în grila TVR Folclor, noul post de televiziune.

ADVERTISEMENT

Totodată, vor mai difuzate emisiuni de tip talent show, de divertisment, concerte și muzică populară, precum și programe de spiritualitate, magazine agrare şi utilitare.

Dintre acestea, câteva din titlurile anunțate au fost: Din muzica popoarelor, Cântec şi Poveste, Tradiţii, după cum notează sursa citată anterior. Astfel că românii vor avea din ce să aleagă.

ADVERTISEMENT

La începutul acestui an, Consiliul de Administraţie al SRTv a autorizat înfiinţarea TVR Folclor, precum şi a TVR Sport. Ulterior, cele două posturi au fost aprobate și de CNA, în şedinţa din data de 20 aprilie.

ADVERTISEMENT
Tags: