Sport

Se pregătește o nouă schimbare de antrenor în SuperLiga. U Cluj, contact cu fostul tehnician al CFR-ului. Exclusiv

U Cluj a contactat un fost antrenor al rivalei CFR pentru a prelua banca tehnică. Ioan Ovidiu Sabău urmează să fie înlocuit.
27.12.2023 | 23:08
Se pregateste o noua schimbare de antrenor in SuperLiga U Cluj contact cu fostul tehnician al CFRului Exclusiv
U Cluj l-a contactat pe Toni Conceicao, fostul antrenor de la CFR Cluj, pentru a-l înlocui pe Sabău. Foto. sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

U Cluj a ridicat piciorul de pe accelerație în ultimele etape, iar rezultatele l-au făcut pe Ioan Ovidiu Sabău să se gândească din nou la plecare. Picătura care a umplut paharul a fost înfrângerea usturătoare în fața rivalei CFR Cluj, scor 0-4, în ultima rundă a anului. FANATIK a aflat numele antrenorului curtat de „șepcile roșii”.

Se pregătește o nouă schimbare de antrenor în SuperLiga. U Cluj, contact cu fostul tehnician al CFR-ului

U Cluj a fost una dintre surprizele plăcute ale începutului de sezon. Treptat, echipa lui Ioan Ovidiu Sabău a scăzut ritmul, iar consecințele nu au întârziat să apară. Clujenii nu mai sunt pe loc de play-off, poziție cu care „șepcile roșii” au cochetat în aproape toată prima parte a sezonului.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, U Cluj l-a contactat pe Toni Conceicao. Antrenorul portughez, care a câștigat Cupa și Supercupa României alături de CFR Cluj, este liber de contract după despărțirea de naționala Camerunului, pe 28 februarie 2022.

Deși deocamdată nu au existat negocieri concrete cu tehnicianul în vârstă de 62 de ani, Radu Constantea, președintele lui U Cluj, l-a contactat pe Toni Conceicao și l-a întrebat dacă îi surâde ideea postului de antrenor principal pe banca „șepcilor roșii”.

ADVERTISEMENT

De ce se teme Toni Conceicao să preia banca lui U Cluj

Câștigător al Cupei (2009) și al Supercupei României (2009 și 2016) cu CFR Cluj, Toni Conceicao este reticent în a prelua banca celor de la U Cluj, tocmai din cauza istoricului legat de marea rivală a „alb-negrilor”, CFR Cluj.

Antrenorul portughez se teme că suporterii lui U Cluj i-ar putea fi ostili și că nu va fi primit cu brațele deschise pe Cluj Arena. Totuși, acțiunile demarate de conducere indică faptul că Ioan Ovidiu Sabău va fi, oricum, înlocuit.

ADVERTISEMENT

„Moțul” a lăsat de înțeles că se gândește să plece după înfrângerea dură cu CFR Cluj. Fost component al „Generației de Aur”, Sabău i-a sfătuit pe conducători să caute un alt antrenor. Înainte de eșecul cu CFR Cluj, U Cluj a pierdut, pe teren propriu, scor 0-1 cu Oțelul.

Ce a spus Sabău după CFR Cluj – U Cluj 4-0: „Sfătuiesc conducerea să se gândească la un alt antrenor!”

Ioan Ovidiu Sabău a fost extrem de dezamăgit de prestația jucătorilor săi la derby-ul cu CFR Cluj, scor 0-4. Totodată, antrenorul i-a sfătuit pe cei din conducerea clubului să ia în considerare o schimbare pe banca tehnică.

ADVERTISEMENT

„Poate jucătorii au nevoie de altă persoană, de un alt antrenor, cu alte calități. Mă gândesc și la această variantă, voi discuta cu cei din conducere, dar nu ar fi rău.

Nu rezultatul mă afectează, până la urmă e o echipă mult mai bună, au jucători de calitate, mult mai puternică decât noi, dar nu am arătat cum trebuie. Sunt principalul vinovat.

Le-am spus că le mulțumesc, că le doresc o vacanță frumoasă, că am reușit și lucruri extraordinare. Au calitate, sunt responsabil de această situație. Ar fi bine ca cei din conducere să ia în calcul și o eventuală schimbare a antrenorului.

Nu demisionez sau plec în momentul de față, dar sunt niște lucruri care nu merg cum trebuie și trebuie să luăm în calcul și această variantă”, declara Ioan Ovidiu Sabău, după CFR – U Cluj 4-0.

  • 17 meciuri, 8 victorii, 5 egaluri și 4 înfrângeri sunt cifrele lui Sabău pe banca lui U Cluj în acest sezon. 
  • 55 de ani este vârsta lui Ioan Ovidiu Sabău.
ADVERTISEMENT