News

Se redeschide Catedrala „”Sfântul Petru” de la Vatican. Credincioșii vor putea vizita din nou lăcașul de cult

17.05.2020 | 17:14
Se redeschide Catedrala Sfantul Petru de la Vatican Credinciosii vor putea vizita din nou lacasul de cult
ADVERTISEMENT

Catedrala ”Sfântul Petru” de la Vatican se redeschide, începând de luni, iar credincioșii vor putea vizita din nou lăcașul de cult, după o dezinfectare a lăcașului de cult.

Catedrala „”Sfântul Petru” de la Vatican se redeschide

Papa Francisc a anunțat că se va redeschide Catedrala ”Sfântul Petru” de la Vatican, începând de luni, 18 mai, după efectuarea unei dezinfecții, potrivit agenției de presă Rador.

ADVERTISEMENT

Suveranul Pontif va efectua o liturghie în catedrală, luni, la altarul mormântului Sfântului Ioan Paul al II-lea, dedicată centenarului nașterii fostului lider al Bisericii Catolice, începând cu ora 7:00 dimineața.

Slujba se va face fără credincioși, doar cu grupul de preoți care a săvârșit liturghiile alături de Papa Francisc în această perioadă de restricții.

ADVERTISEMENT

După săvârșirea Liturghiei, Catedrala ”Sfântul Petru” se va redeschide pentru credincioși, după o perioadă în care accesul acestora în bazilică a fost suspendat.

Cum se va permite accesul credincioșilor

Intrarea credincioșilor în lăcașul de cult se va face doar în urma măsurării temperaturii, iar pelerinii vor intra pe rând, în grupuri mici, pentru a limita riscul răspândirii infecției COVID-19.

ADVERTISEMENT

Papa Francisc a adus în discuție reîntoarcerea în biserici în cadrul unei intervenții avute duminică.

„În unele țări s-au reluat celebrările liturgice cu credincioșii; în altele se evaluează posibilitatea; în Italia, de mâine va fi posibilă slujirea Sfintei Liturghii în prezența oamenilor.

ADVERTISEMENT

Dar vă rog, să continuăm cu normele, indicațiile care ni se dau, pentru a proteja sănătatea tuturor”, a declarat Papa Francisc.

După cuvântare, Suveranul Pontif s-a adresat celor mai mici dintre enoriași, care ar fi trebuit ca în luna mai să primească Prima Împărtășanie, o ceremonie amânată de toate bisericile catolice din cauza pandemiei de coronavirus.

Papa Francisc l-a pomenit în cuvântare sa și pe Papa Ioan Paul al II-lea, al cărui centenar al nașterii va fi prăznuit de Biserica Catolică.

„Mâine se marchează centenarul nașterii Sfântului Ioan Paul al II-lea, la Wadowice, Polonia. Ne amintim de el cu multă afecțiune și recunoștință.

Mâine dimineață, la ora 7:00, voi sluji Sfânta Liturghie, care va fi transmisă în direct în întreaga lume, la altarul unde se odihnesc rămășițele sale. Din Cer continuă să intervină pentru Poporul lui Dumnezeu și pentru pacea în lume”, a mai spus Suveranul Pontif în cuvântarea sa.

ADVERTISEMENT