Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Se retrag Deac și Camora de la CFR Cluj? „Bat recordul!”

Ciprian Deac și Mario Camora, veteranii din lotul lui CFR Cluj, se aproprie de momentul retragerii. Ioan Andone a vorbit despre cei doi, spunând că el crede că vor juca și în sezonul următor.
06.11.2023 | 14:43
Se retrag Deac si Camora de la CFR Cluj Bat recordul
Se retrag Mario Camora și Ciprian Deac? Răspunsul lui Ioan Andone. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CFR Cluj, fosta campioană a României, se pregătește de ziua în care legendele clubului, Ciprian Deac și Mario Camora, vor părăsi echipa și se vor retrage.

Camora și Deac, legende la CFR Cluj

Mario Camora, ajuns la 36 de ani, accidentat în acest moment, a adunat nouă trofee alături de CFR Cluj: șase campionate, o cupă și două supercupe. Acesta a venit la echipă în 2011, fiind transferat din țara natală, Portugalia, de la Naval, iar de atunci s-a îndrăgostit de Cluj și România.

ADVERTISEMENT

Atât de mult i-a plăcut la Cluj încât a devenit cetățean al României și a îmbrăcat, începând cu 2020, în 10 meciuri tricoul echipei naționale. În total a adunat 490 de meciuri, 14 goluri și 38 de pase e gol pentru CFR.

Ajuns la 37 de ani, Ciprian Deac a ajuns la CFR, ultima oară, în 2017. El și-a început cariera la Bistrița și Dej, iar în 2005 semna cu Oțelul, echipă unde s-a format ca fotbalist și de unde a plecat la Schalke, în 2010, pentru trei milioane de euro.

ADVERTISEMENT

A revenit la Cluj între 2012 și 2015, iar mai apoi, după doi ani în Khazakstan, se întorcea a treia oară la ardeleni. CV-ul lui este unul de invidiat. A câștigat șapte din cele opt titluri cucerite de CFR Cluj în istorie și a adunat, în 444 de meciuri, 14 trofee.

Ioan Andone nu crede că cei doi se vor retrage

Ioan Andone i-a antrenat pe amândoi. Pe Ciprian Deac l-a pregătit în 31 de meciuri, la CFR Cluj, dar și la Aktobe, în Khazakstan, iar pe Mario Camora l-a folosit în trei partide, inclusiv în grupele UCL.

ADVERTISEMENT

Acesta crede că cei doi nu se vor retrage în vară, deoarece, deși nu mai pot juca la trei zile din cauza vârstei, rămân jucători importanți pentru vestiarul de la CFR Cluj.

Eu cred că nu, la cum îi cunosc, i-am antrenat pe amândoi, eu zic că nu se vor retrage. Dacă clubul va avea nevoie, și vor avea nevoie, sunt exemplu la antrenament, ok, nu mai poți juca din trei în trei zile sunt de acord, dar ai nevoie de jucători de tipul lui Ciprian Deac și al lui Mario Camora. Eu cred că ei, la cum îi cunosc, nu știu ce intenții are clubul, eu cred că vor rămâne”,  a spus Ioan Andone.

ADVERTISEMENT

Imediat, Alin Buzărin a intervenit și a spus, în glumă, că, dacă Hoban a rămas la CFR Cluj până la 41 de ani, cei doi ar trebui să joace până la 55 de ani.

CFR l-a ținut pe Hoban până la 41 de ani. Hoban a fost un jucător foarte bun, dar nu a avut dimensiunea pentru ei nici a lui Deac, nici a lui Camora, ăștia sunt statui acolo.

Dacă l-ai ținut pe Hoban până la 41, pe ăștia îi ii până la 55”, a spus Alin Buzărin. Imediat, Ioan Andone a reacționat, râzând: ”Bat recordul”.

HORIA IVANOVICI te așteaptă la cea mai tare emisiune de sport din România, LIVE doar pe FANATIK.RO în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30: FANATIK SUPERLIGA. Reluarea are loc pe Facebook și Youtube de la ora 17:30.

Ioan Andone nu crede că Mario Camora și Ciprian Deac se vor retrage după acest sezon

ADVERTISEMENT