Sport

Camora pierde naționala după ce s-a accidentat în Dinamo – CFR Cluj: ”E ruptură”

Mario Camora s-a accidentat în meciul Dinamo - CFR Cluj și nu va mai merge la națională. Jucătorul a anunțat că a suferit o ruptură.
08.10.2023 | 23:48
Camora pierde nationala dupa ce sa accidentat in Dinamo  CFR Cluj E ruptura
Edi Iordănescu trebuie să caute urgent un nou fundaș stânga la națională, după ce Mario Camora s-a accidentat în meciul Dinamo - CFR Cluj. Sursă foto: Flaviu BUBOI/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
08-10-2023
20:51

Camora are ruptură

Fundașul Mario Camora a anunțat că a suferit o ruptură musculară în partida Dinamo – CFR Cluj 1-1 și nu va putea răspunde convocării la echipa națională.

”Cu siguranță e ruptură. Sper să revin cât mai repede. Regret că pierd naționala, plus că eram într-un moment foarte bun. Acum, psihic, sunt la pământ.

Am luat gol foarte ușor, dar apoi echipa a revenit bine. Am avut multe ocazii în repriza a doua, puteam să câștigăm. Cred că am pierdut 2 puncte. Nu am intrat bine în joc și din păcate nu am putut să câștigăm.

Am pierdut cu FCSB, cu Rapid, am făcut egal cu Dinamo, e păcat că nu jucăm bine la București. Sunt 3 puncte față de FCSB, dar se înjumătățesc în play-off, nu e tragedie”, a declarat Camora.

Căpitanul ardelenilor se afla în lotul de 26 de jucători convocați pentru partidele cu Belarus și Andorra, din preliminariile Euro 2024, care se vor desfășura pe 12 și 15 octombrie.

Veste teribilă pentru Edi Iordănescu. Mario Camora s-a accidentat

Cu doar 4 zile înaintea partidei cu Belarus de la Budapesta, Edi Iordănescu se vede nevoit să găsească un nou fundaș stânga la națională, după ce Mario Camora s-a accidentat în partida Dinamo – CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

În minutul 7 a întâlnirii de pe Arena Națională, căpitanul feroviarilor din Gruia a resimțit dureri la coapsă și a ieșit în afara terenului pentru a primi îngrijiri medicale, în speranța că va putea continua jocul.

În ciuda faptului că la un moment dat a făcut semn că ar putea continua, antrenorul lui CFR Cluj, Andrea Mandorlini, nu a vrut să riște nimic și l-a înlocuit pe Mario Camora cu Matei Ilie.

ADVERTISEMENT

Acum rămâne de văzut cât este de gravă accidentarea, însă e greu de crezut că fundașul va putea fi apt pentru jocurile cu Belarus și Andorra. Edi Iordănescu se vede nevoit să cheme la lot un alt fundaș stânga, pentru a nu rămâne doar cu varianta Nicușor Bancu.

Edi Iordănescu îl pierduse și pe Tănase

Problemele apărute la Mario Camora nu au fost singurele pe care le-a avut selecționerul în alcătuirea lotului. Horia Ivanovici a dezvăluit la emisiunea FANATIK SUPERLIGA accidentarea lui Florin Tănase este una serioasă, care îl va ține departe de gazon mai multe săptămâni și nu va fi apt pentru aceste jocuri.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul s-a accidentat în confruntarea dintre Al Raed şi Al Akhdoud, din campionatul Arabiei Saudite, când a fost înlocuit la finalul primei reprize. Tănase a ratat și precedenta acțiune a echipei naționale, meciurile cu Israel (1-1) şi Kosovo (2-0), tot din cauza unei accidentări.

Pe 12 octombrie, de la ora 21:45, ”tricolorii” vor întâlni naționala din Belarus, confruntare care va avea loc la Budapesta. Însă, meciul din capitala Ungariei se va disputa fără ca fanii să aibă acces în tribune.

ADVERTISEMENT

UEFA a decis la startul preliminariilor ca meciurile Belarusului să se dispute fără spectatori şi pe teren neutru. Motivul este reprezentat de implicarea statului în războiul dintre Rusia şi Ucraina. Belarus s-a dovedit a fi aliatul lui Vladimir Putin în invazia asupra Ucrainei, începută pe data de 24 februarie 2022.

Pe de altă parte, la meciul cu Andorra de pe Arena Națională, din 15 octombrie, pot intra pe stadion doar copiii sub 14 ani. UEFA a sancționat naționala României cu disputarea unei partide cu porțile închise ca urmare a incidentelor de la întâlnire cu Kosovo.

ADVERTISEMENT