News

Se schimbă radical vremea. Un ciclon lovește România. Se anunță lapoviță și ninsoare, chiar și în București

Vremea se schimbă la final de săptămână. Un ciclon va lovi România, meteorologii anunțând precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.
16.11.2023 | 21:09
Se schimba radical vremea Un ciclon loveste Romania Se anunta lapovita si ninsoare chiar si in Bucuresti
Se schimbă radical vremea. Un ciclon lovește România. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vremea se schimbă radical la final de săptămână. Meteorologii anunță că România va fi lovită de un ciclon, iar următoarele zile vor fi mult mai friguroase, iar în anumite zone vor cădea ninsori.

Se schimbă vremea, un ciclon lovește România

Dacă până acum câteva zile, vremea a fost plăcută, cu temperaturi mai ridicate decât ar fi normal pentru perioada actuală, aflăm că situația se va schimba radical. Astfel, după jumătatea lunii noiembrie ne așteaptă un episod de iarnă.

ADVERTISEMENT

Meteorologii avertizează că un ciclon mediteranean își va face simțită prezența în țară. Acesta va aduce valori termice scăzute. Totodată, vor apărea ploi, dar și  lapoviță și ninsori în mai multe zone ale României, pe parcursul acestui weekend.

Ploile își vor face apariția încă de vineri în sud-vest, urmând să se extindă în mai multe regiuni. De asemenea, ninsorile vor cădea încă de mâine, 17 noiembrie, la altitudini mari de peste 1.400 de metri.

ADVERTISEMENT

Episodul de iarnă este așteptat sâmbătă, atunci când vremea se schimbă radical. Vântul va fi puternic în majoritatea regiunilor. „Episodul cel mai sever însă este așteptat în ziua de sâmbătă, când vremea va fi vântoasă în toate regiunile.

Mai ales în jumătatea de sud est a teritoriului, precum și la munte, cu precădere în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, acolo unde așteptăm viteze de 65…70 km/h. Iar pe arii în general restrânse de peste 90 de km/h”, a declarat meteorologul ANM, Iris Răducanu, pentru Antena 3.

ADVERTISEMENT

Când sunt așteptate ninsori în București

Totodată, precipitațiile se vor extinde în mai multe zone ale țării. Dacă în majoritatea regiunilor va ploua, în estul Transilvaniei, în jumătatea nordică din Moldova și la munte sunt așteptate ninsori.

Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare vor fi și în Capitală, în special pe parcursul nopții de sâmbătă, 18 noiembrie. Trecător, va ninge și în sudul Transilvaniei, în dealurile de Vest și în sud est.

ADVERTISEMENT

„La București, sâmbătă, vremea va fi vântoasă, cu rafale în general de 55 de km/h. Va ploua, iar în a doua parte a nopții, cu o probabilitate destul de mare, ne așteptam și la precipitații sub formă de lapoviță”, a adăugat meteorologul Administrației Naționale de Meteorologie.

 

ADVERTISEMENT