News

Se schimbă vremea. Cod galben de vijelii emis de ANM. Cele mai afectate zone. Update

Se schimbă vremea: ANM a emis, duminică dimineața, o informare meteorologică de ultimă oră. Fenomenele așteptate și cele mai afectate zone.
16.04.2023 | 12:27
Se schimba vremea Cod galben de vijelii emis de ANM Cele mai afectate zone Update
Se schimbă vremea: ANM a emis informare meteorologică de fenomene severe. Sursa foto: Facebook / Meteoplus
ADVERTISEMENT
16-04-2023
09:33

ANM, cod galben de vijelii și furtuni în Ialomița și Călărași

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o alertă cod galben de tip nowcasting de furtuni și vijelii pentru două județe din sudul țării. În intervalul 12.20 – 13.00, aici se așteaptă fenomene severe. 

În județul Ialomiţa: Ciulnița, Albești, Buești și județul Călăraşi: Dragalina, Perișoru, Dragoș Vodă, Ștefan Vodă, Vâlcelele, se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni și averse ce vor acumula local peste 15 l/mp.

O altă alertă cod galben care vizează localitățile Slobozia, Amara, Grivița, Ciochina, Reviga, Perieți, Gheorghe Doja, Andrășești (județul Ialomița) este valabilă în intervalul 13.00 – 13.40. 

În aceste zone se vor semnala frecvente descărcări electrice, vijelie, grindină de mici dimensiuni și averse ce vor acumula local peste 20 l/mp. 

Se schimbă vremea în România: ANM a emis, duminică dimineața, o informare meteorologică de ultimă oră. Ce fenomene sunt așteptate și zonele în care acestea se vor produce.

Se schimbă vremea: ANM a emis informare meteorologică de fenomene severe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o înrăutățire a vremii în prima zi de Paște. Conform meteorologilor, în următoarele ore vor cădea ploi moderate cantitativ şi se vor semnala intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării.

ADVERTISEMENT

Specialiștii au emis o informare meteorologică așteptată să intre în vigoare la ora 12.00. Până luni, 17 aprilie, la ora 10.00, mai multe zone din țară se vor confrunta cu fenomene severe specifice sezonului cald.

Sunt prognozate ploi mai ales sub formă de aversă. Ele vor fi însoţite pe alocuri de descărcări electrice și vor fi în extindere dinspre partea de sud către cea mai mare parte a ţării.

ADVERTISEMENT

ANM anunță că, în Moldova, Muntenia, Oltenia, Carpaţii Meridionali şi Orientali, local se vor acumula cantităţi de apă de 15…25 l/mp şi izolat peste 30…40 l/mp. Probleme poate pune și vântul. Acesta va avea intensificări cu viteze de 45…50 km/h în sudul, centrul şi estul teritoriului, precum şi pe crestele montane.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) mai precizează că în cea mai mare parte a săptămânii viitoare vor fi perioade cu averse, în general moderate cantitativ, în majoritatea zonelor. Asta înseamnă că pot urma și zile cu alte tipuri de alerte.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în București

Vremea se strică și în Bucureşti. Aici, temperaturile scad şi se instalează instabilitatea atmosferică. Așa cum ne-a obișnuit, ANM a emis o prognoză specială pentru zona Capitalei.

Duminică, valorile termice maxime vor scădea faţă de cele din ziua precedentă şi vor deveni apropiate de cele normale la mijlocul lunii aprilie. La prânz, temperatura maximă va fi de 16…17 grade.

ADVERTISEMENT

”Cerul va avea înnorări şi vor fi perioade cu averse şi descărcări electrice. Se vor acumula cantităţi de apă de 10…15 l/mp şi posibil în jurul a 20 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, cu rafale de până la 35…45 km/h. Minima termică va fi de 8…9 grade”, precizează ANM.

ADVERTISEMENT