Fotbal intern

Se simte lipsa lui Dennis Man! FCSB, un gol marcat în ultimele patru meciuri după transferul acestuia

15.02.2021 | 14:43
Se simte lipsa lui Dennis Man FCSB un gol marcat in ultimele patru meciuri dupa transferul acestuia
ADVERTISEMENT

FCSB parcurge cel mai dificil moment al sezonului, după ce a înregistrat a treia înfrângere consecutivă. Mai mult decât atât, lipsa lui Dennis Man, transferat la Parma, începe să se facă simţită. Liderul din Liga 1 a marcat un singur gol în ultimele patru meciuri.

Înfrângerea cu Hermannstadt, scor 0-1, a treia consecutivă în toate competiţiile arată că FCSB era dependentă de Dennis Man. Transferat la Parma la sfârşitul lunii ianuarie, plecarea mijlocaşului ofensiv a lăsat un gol imens în ofensivă.

ADVERTISEMENT

De atunci şi până în prezent, FCSB a jucat cinci meciuri, însă ultimele patru rezultate provoacă palpitaţii în rândul fanilor şi oficialilor echipei lui Toni Petrea. Împotriva unor echipe accesibile, “roş-albaştrii” au marcat un singur gol în ultimele patru meciuri, cu Dinamo la derby-ul din campionat.

Probleme pentru ofensiva FCSB: un gol marcat în ultimele patru meciuri

Florin Tănase a marcat ultimul gol al celor de la FCSB, în derby-ul câştigat cu Dinamo din Liga 1, iar de atunci au trecut 352 de minute fără reuşite în ofensivă. În tot acest timp, “roş-albaştrii” au bifat trei înfrângeri consecutive, două dintre acestea fiind în campionat.

ADVERTISEMENT

Totul a pornit cu înfrângerea din meciul cu Academica Clinceni, scor 0-1, în care FCSB a avut 7 şuturi pe poarta lui Octavian Vâlceanu. În Cupa României, contra lui Dinamo, jucătorii lui Toni Petrea au şutat de 4 ori pe spaţiul porţii lui Mihai Eşanu, însă cea mai mare ratare a fost semnată de Răzvan Oaidă, care a tras mult peste din 10 metri.

La meciul cu Hermannstadt, FCSB a înregistrat 3 şuturi pe poartă, fiind vizibilă scădere incisivităţii ofensivei lui Toni Petrea. Trăgând linie, în ultimele trei meciuri, liderul din Liga 1 a avut 13 şuturi pe poartă, fără să marcheze măcar o dată.

ADVERTISEMENT

„Era jucătorul care intra foarte mult în combinaţii, era jucătorul care elimina cu usurinţă adversari din joc şi cred că o proporţie foarte mare din ocaziile FCSB-ului i se datorau lui. N-am crezut că şocul va fi atât de puternic după plecarea lui Man.

Problema nu e că FCSB nu mai marchează, problema e ca îşi creează din ce în ce mai puţine ocazii de gol. Văd o echipă fără idei pe faza ofensivă, o echipă care atunci când ajunge în treimea adversă joacă lent, destul de previzibil”, spunea Dorin Goian la PRO X.

ADVERTISEMENT

Când a avut FCSB ultima oară trei meciuri consecutive fără gol marcat

În august 2019 a fost ultima oară când FCSB a bifat trei meciuri consecutive fără gol marcat. Totul a pornit cu remiza în faţa lui Guimaraes, scor 0-0, în manşa tur din play-off-ul Europa League. A urmat o înfrângere umilitoare în faţa lui Gaz Metan Mediaş, scor 0-4, în campionat.

Returul play-off-ului din Europa League a adus al treilea meci consecutiv fără gol marcat pentru FCSB, în înfrângerea cu Guimaraes, scor 0-1. De remarcat este faptul că în cele trei meciuri din august 2019, formaţia roş-albastră a avut cinci şuturi la poartă, toate în dubla contra portughezilor.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Chindia Târgoviște: 1,85 este cota pentru „peste 2,5 goluri în meci”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: