Sport

Seara recordurilor în Champions League. Arsenal e cap de afiș

Seară magică în UEFA Champions League. Festivalul de goluri a adus cu el o serie de recorduri doborâte. Arsenal a înscris de 4 ori în 27 de minute.
30.11.2023 | 01:11
Seara recordurilor in Champions League Arsenal e cap de afis
Seara recordurilor in Champions League. Arsenal, festival de goluri
ADVERTISEMENT

Într-un spectacol fotbalistic uluitor, Arsenal a stabilit un record istoric în UEFA Champions League, devenind prima echipă din competiție care a avut cinci marcatori diferiți într-o singură repriză. Formația lui Arteta s-a impus cu scorul final de 6-0 în fața lui Lens.

Arsenal a marcat de 4 ori în 27 de minute

De asemenea,cele 4 goluri ale lui Arsenal din primele 27 de minute au fost cele mai rapide marcate de către o echipă britanică într-un meci din UEFA Champions League, egalând recordul stabilit de Manchester United în noiembrie 1998.

ADVERTISEMENT

Gabriel Jesus și-a adăugat numele pe lista marcatorilor și a devenit primul jucător care a marcat în fiecare dintre primele patru meciuri ale Champions League pentru un club englez. De asemenea, Arsenal a devenit prima echipă britanică care conduce cu 5+ goluri la pauză.

Jude Bellingham devine al patrulea jucător care marchează 10 goluri în Champions League înainte de a împlini 21 de ani și primul jucător din istoria lui Real Madrid care a marcat în fiecare dintre primele patru meciuri ale clubului. Bruno Fernandes impresionează și el cu 8 pase decisive în doar 12 apariții în UCL din sezonul curent.

ADVERTISEMENT

Ziyech, la același nivel cu Neymar și Ronaldo

Portughezul este pe locul 3 în topul pasatorilor din ultimii doi ani în condițiile în care nu a jucat UCL sezonul trecut. Sergio Ramos a marcat golul cu numărul 10.000 în istoria competiției, iar Scott McTominay depășește deja performanțele sezonului trecut, marcând patru goluri în toate competițiile pentru Manchester United.

Hakim Ziyech a devenit al treilea jucător în era modernă a UCL care reușește să marcheze două goluri directe din lovitură liberă într-un singur meci. Vedeta lui Galatasaray se află într-o companie selectă. Doar Cristiano Ronaldo și Neymar au mai atins această performanță.

ADVERTISEMENT

Manchester United a încasat 33 de goluri în acest an, reprezentând cea mai mare cifră în primele 20 de meciuri din orice sezon începând din 1962-63. Formația pregătită de Erik ten Hag riscă în acest moment să nu prindă primăvara europeană.

Saka este al doilea jucător din primele 5 campionate care atinge 10 pase decisive în toate competițiile în acest sezon, alături de Florian Wirtz. Rodrygo a ieșit și el la rampă. Brazilianul are 6 goluri și 4 pase decisive în ultimele 4 jocuri la Real Madrid.

ADVERTISEMENT

PSV închide seara realizărilor deosebite și se poate lăuda cu prima victorie în UEFA Champons League din 2007 încoace. Ricardo Pepi a reușit să înscrie în minutul 92 pentru a pleca din Spania cu toate punctele. Sevilla – PSV s-a terminat 2-3.

ADVERTISEMENT