News

Sebastian Burduja, mesaj pentru PSD în campania pentru Primăria Capitalei. „Soluția nu este susținerea populismului ieftin”

Sebastian Burduja, despre scenariile din campania pentru Primăria Capitalei. Mesaj pentru PSD: „Să revenim cu picioarele pe pământ”
18.04.2024 | 19:13
Sebastian Burduja mesaj pentru PSD in campania pentru Primaria Capitalei Solutia nu este sustinerea populismului ieftin
Președintele PNL București spune că nimeni nu are dreptul să se „joace” cu viitorul Bucureștiului și al României / Foto: Facebook, Sebastian Burduja
ADVERTISEMENT

Sebastian Burduja, liderul PNL București, a comentat, joi, „zvonurile” și „scenariile” despre cursa electorală pentru Primăria Capitalei. Burduja a afirmat că, pentru bucureșteni, „soluția nu este susținerea populismului ieftin”.

Sebastian Burduja: „Să revenim cu picioarele pe pământ”

Sebastian Burduja, președintele PNL București, a afirmat că alegerile pentru primarul general al Bucureștiului vor configura viitorul Capitalei dar și al României.

ADVERTISEMENT

Într-un mesaj postat pe pagina sa Facebook, Burduja comentează „zvonurile și scenariile” din jurul campaniei electorale pentru Primăria Capitalei, în cadrul cărora s-au vehiculat eventuala retragere a candidatului PSD-PNL, medicul Cătălin Cîrstoiu, sau susținerea, directă sau indirectă din partea PSD a lui Cristian Popescu Piedone.

Mesajul lui Burduja vine la scurt timp și după ce Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, și-a arătat „disponibilitatea” de a candida în locul medicului Cîrstoiu.

ADVERTISEMENT

În postarea sa, Burduja nu spune la cine face referire. „Să revenim cu picioarele pe pământ. Ca președintele al PNL București, constat că de săptămâni întregi discutăm și disecăm zvonurile și scenariile pe care le aruncă unii și alții despre cursa pentru ‘fotoliul de Primar General’. Doar că nu este despre un scaun aici, ci despre viitorul Bucureștiului și al României. Cu asta nu avem dreptul să ne jucăm”, a scris liderul PNL București.

Schimbare, dar nu populism ieftin

Sebastian Burduja arată că trebuie să se întâmple o „schimbare” dar nu prin susținerea „unui populism ieftin”.„Iar cu fiecare zi care trece, șansele ca Bucureștiul să se schimbe în bine scad. Iar cel și cei care au blocat principalul motor economic al României în acești ani exultă.

ADVERTISEMENT

Pe actualul ocupant al fotoliului nu îl întreabă nimeni nimic, iar anunțurile sale triumfaliste curg pe bandă rulantă, doar că totul e la timpul viitor: ‘vom face’, ‘vom lansa’, ‘vom proiecta’. Ei vor, dar noi nu mai vrem încă patru ani pierduți. Ei sunt cei care ne-au furat prezentul și acum vor să ne fure și viitorul. Schimbarea trebuie să se întâmple, dar soluția nu este sub nicio formă susținerea populismului ieftin. Acela este adversarul”, se arată în postarea liderului liberal.

„Principiile” PNL

Burduja a mai spus că, în istorie, PNL a fost partidul care a făcut România modernă, un partid care nu și-a „încălcat principiile”, un model care trebuie preluat și acum, peste „orice ambiții personale”.

ADVERTISEMENT

„Partidul Național Liberal a modernizat România în ultimul secol și jumătate pentru că s-a ridicat deasupra vremurilor și nu și-a încălcat principiile. Ca Președinte al PNL București, voi susține întotdeauna calea dreaptă, de la care nu avem voie să ne abatem. Principiile și valorile autentice liberale sunt mai importante decât orice ambiții personale”, scrie Sebastian Burduja.

Umbra lui Coposu

Deciziile liberalilor, mai spune Burduja, trebuie să se sprijine pe „integritate”, „profesionalism” și „adevăr” în conformitate cu „așteptările românilor”. Liderul PNL București a încheiat postarea și cu un citat din Corneliu Coposu, fostul președinte al PNȚ-CD.

„Astăzi, mai mult ca oricând, integritatea, profesionalismul și adevărul trebuie să fie bazele deciziilor noastre. Acestea sunt așteptările românilor, acesta este blazonul Partidului Național Liberal. Acesta este crezul meu. Și nu este despre o funcție sau alta, toate sunt oricum trecătoare. Ce contează și rămâne cu adevărat este ceea ce lăsăm, fiecare dintre noi, în urma noastră. Să luăm aminte: ‘Negociem orice, dar nu negociem principii’ (Corneliu Coposu)”, a scris Burduja.

 

 

ADVERTISEMENT