News

Sebastian Burduja, primul mesaj după deciziile Coaliției. Ce le promite locuitorilor din București

Sebastian Burduja spune care este planul pentru București. „Așa cum am făcut mereu, îmi pun la dispoziție expertiza mea”
19.03.2024 | 20:14
Sebastian Burduja primul mesaj dupa deciziile Coalitiei Ce le promite locuitorilor din Bucuresti
Sebastian Burduja a spus că va continua să lupte pentru „Bucureștiul Viitorului, în România Viitorului” / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Sebastian Burduja a transmis, după ce a părăsit cursa pentru Primăria Capitalei, că va „continua să lupte pentru un vis, Bucureștiul Viitorului”, și că își va pune la dispoziție întreaga experiență pentru acesta.

După Firea, și Burduja continuă lupta pentru București

Sabastian Burduja a trasmis un mesaj pe contul Facebook, la scurt timp după un mesaj similar scris de Gabriela Firea, că va „continua să lupte pentru un vis: Bucureștiul Viitorului, în România Viitorului, țara în care vrem să rămânem”.

ADVERTISEMENT

Burduja a spus că România și Bucureștiul se află într-o nouă etapă și că schimbarea trebuie să dicteze în această etapă. Capitala, a continuat el, a fost un „teren de luptă între nume ale trecutului” și că românii nu trebuie să mai fie puși în situația de a alege „răul cel mai mic”.

„Schimbarea este o nouă politică”

„România este la finalul tranziției și în fața unei noi etape. La fel și Bucureștiul. Am depășit deceniile în care eram singuri împotriva tuturor, iar astăzi trebuie să ne ridicăm mai sus decât am fost vreodată. Să fim schimbarea reală, pe care o așteaptă o țară întreagă. Schimbarea este o nouă politică: pentru cetățeni, nu pentru politicieni.

ADVERTISEMENT

Prea mult timp, Bucureștiul a fost un teren de luptă între nume ale trecutului. De prea multe ori, schimbarea a fost doar de formă, iar românii au ales răul cel mai mic. Schimbarea pare acum posibilă. Trebuie să aibă la bază o viziune comună, proiecte asumate și o majoritate implicată”, se arată  în mesajul lui Burduja.

Marea resetare

Rezultatele pentru acest an trebuie să fie rezultatul unei „resetări” în care noi lideri politici trebuie să realizeze schimbarea și rezultate pentru cetățeni, în contextul democrației, identității naționale și contextului european.

ADVERTISEMENT

„Deciziile din acest an – pentru stabilitate și împotriva extremismului toxic – sunt importante. Însă vor produce rezultate doar dacă le ducem până la capăt și dacă devin expresia unei resetări, în care o nouă generație de lideri își asumă să spună adevăruri nespuse, să facă reforme amânate și să livreze rezultate pentru români.

Există fonduri disponibile, nu doar pentru betoane, ci și pentru viziune, inovare și competitivitate. Există idei excepționale și expertiză deja testată. E nevoie de o nouă generație de lideri – oameni bine pregătiți, capabili să gândească și să acționeze. Oameni care cred în democrație, își asumă identitatea noastră națională, în context european, și sunt capabili să ne unească”, spune Burduja.

ADVERTISEMENT

La dispoziția echipei

În ceea ce-l privește, Sebastian Burduja a spus că își va pune la dispoziție expertiza sa din perioada în care a lucrat la Banca Mondială, ca economist la universitățile Stanford și Harvard, dar și cea ca ministru al digitalizării și energiei

„Eu voi continua să lupt pentru un vis: Bucureștiul Viitorului, în România Viitorului, țara în care vrem să rămânem. Așa cum am făcut mereu, îmi pun la dispoziție expertiza mea în dezvoltare din anii de la Banca Mondială, Stanford și Harvard, experiența de ministru al digitalizării și al energiei, puterea de muncă și încrederea că vom face ceea ce trebuie, ceea ce românii așteaptă de la noi.

Și garanția că voi face echipă cu toți cei care împărtășesc acest vis”, a spus Sebastian Burduja. „Planul pentru București merge mai departe, în oglindă cu Planul pentru România. Înainte, împreună”, a încheiat el.

 

 

ADVERTISEMENT