News

Secretara lui Dumitru Buzatu, supărată că presa a prezentat-o ca o ”damă de companie”. Ce a spus femeia despre relația cu șeful CJ Vaslui

Dumitru Buzatu și tânăra lui șefa de cabinet, Ana Maria Obreja, s-au arătat extrem de deranjați de speculațiile presei locale referitoare la relația lor.
06.10.2023 | 09:44
Secretara lui Dumitru Buzatu suparata ca presa a prezentato ca o dama de companie Ce a spus femeia despre relatia cu seful CJ Vaslui
Ana Maria Obreja este asistenta și omul de încredere al președintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu. Jurnaliștii au speculat că între cei doi ar exista o relație apropiată / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Hepta / Vremea Nouă
ADVERTISEMENT

Ana Maria Obreja și Dumitru Buzatu s-au plâns instanței că jurnaliștii vasluieni au dus o adevărată campanie ”de denigrare” împotriva lor și au scris în repetate rânduri despre favoritismele pe care președintele consiliului județean i le-a făcut protejatei sale. În anul 2020, cei doi au depus câte o acțiune civilă, în aceeași zi, împotriva publicației ”Vremea Nouă” și au cerut fiecare câte 100.000 de euro, pe motiv că le-a fost distrusă reputația și le-a fost încălcat dreptul la imagine.

De ce a cerut Ana Maria Obreja despăgubiri de 100.000 de euro

Ana Maria Obreja s-a supărat pe jurnaliști după ce aceștia au publicat un trucaj foto, în care imaginea ei era suprapusă peste cea a unei tinere sexy, care purta patru măști de protecție în loc de lenjerie intimă, iar Buzatu o sfătuia ”să nu-și dea masca jos în fața PNL-ului”. De asemenea, aceasta a adus în discuție un articol din 2016, în care se susținea că Obreja a ajuns ”secretara cu cel mai mare salariu din județ”. Toate acestea ar fi dus la încălcări ale onoarei, reputației, imaginii și vieții de familie, pentru care a solicitat daune morale.

ADVERTISEMENT

”A prezentat succint materialele de presă reclamate şi ceea ce rezultă din fiecare, respectiv, în opinia pârâţilor, ar fi o persoană profund imorală, cu multiple relaţii conjugale şi menţinând doar o aparenţă cu privire la viaţa de familie fericită, că ar avea legături de natură sexuală cu preşedintele Consiliului Județean, că postul pe care îl ocupă în acest moment a fost atribuit discreţionar, că remuneraţia primită pentru ocuparea acestui post nu este rezultatul muncii sale, ci mai degrabă un favor făcut de Preşedintele Consiliului Județean Vaslui pentru serviciile sexuale sau ca urmare a presupusei relaţii extraconjugale.

A menţionat că reclamantei i se atribuie o imagine a unei veritabile dame de companie, iar pentru a crește șansele de a face credibile acuzațiile aduse împotriva sa, fiecare material de presă este dublat cu o serie de imagini al căror personaj principal este reclamanta”, se arată în dosarul consultat de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Fotografia care a enervat-o pe secretara lui Dumitru Buzatu

Despre fotografia trucată, Ana Maria Obreja le-a spus judecătorilor că jurnaliștii au încercat să creeze o ”imagine cât mai veridică” și că aceștia ”s-au chinuit să convingă orice cititor că persoana aflată într-o ipostază extrem de indecentă este cu certitudine reclamanta”.

Pe 23 martie 2023, Tribunalul Iași a decis să admită doar parțial cererea asistentei lui Buzatu, care urmează să primească daune morale în valoare de 5.000 de lei, jurnaliștii fiind obligați să retragă de pe site fotografia trucată. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, după momentul în care aceasta va fi motivată.

ADVERTISEMENT

Avocatul lui Dumitru Buzatu: ”S-a arătat că e profund imoral și corupt”

Exact în aceeași zi, aceeași instanță a respins acțiunea lui Buzatu, ca fiind prescrisă. Asta în condițiile în care șeful CJ Vaslui a făcut referire articole din anul 2016.

”Astfel, materialele publicate de pârâţi abundă, pe de o parte, de informaţii defăimătoare, plăsmuite, de natură a induce în eroare opinia publică, creându-i o imagine de persoană profund coruptă şi imorală, iar pe de altă parte abundă în expresii jignitoare, prin folosirea unui limbaj batjocoritor şi denigrator”, s-a plâns Dumitru Buzatu instanței.

ADVERTISEMENT

Președintele Consiliului Județean Vaslui a susținut că jurnaliștii au scris articole denigratoare cu referire la viața sa de familie și despre ”nenumărate ilegalități” pe care acesta le-ar comite din funcția pe care o deține.

”S-a mai arătat de către reclamant că, faptele ilicite imputate pârâţilor rezidă, aşadar, în primul rând în afirmaţiile factuale exprimate, fără pic de suport probatoriu, din care ar rezultă că este profund imoral şi corupt, că s-a angajat în relaţii extraconjugale cu diferite persoane, că a întreţinut relaţii sexuale multiple în sediul instituţiei, că ia “şpaga” din majoritatea, dacă nu din toate operaţiunile financiare desfăşurate de Consiliul Județean Vaslui şi în general că a comis o multitudine de infracţiuni, parte din ele “confirmate” de organele de anchetă”, a arătat avocatul lui Dumitru Buzatu..

Șeful CJ Ilfov, ”magnat cu domnișoare tinere”

Fostul PSD-ist a criticat și el ”trucajele foto” realizate de jurnaliști, despre care a spus că ”sunt transpuse din filme pentru adulți” și că ”îi creează imaginea unui om cu moravuri ușoare, care întreține relații sexuale cu funcționari din cadrul instituției”.

Politicianul și-a justificat cererea de despăgubiri prin faptul că ”imaginea unui adevărat magnat cu domnișoare tinere din cadrul instituției, precum și speculațiile privind relațiile întreținute cu Ana Maria Obreja” au dus la o scădere semnificativă în sondajele politice.

De asemenea, el s-a plâns că presa locală face mereu referire la anchete DNA care l-au vizat în trecut, în ciuda faptului că acestea s-au clasat. De asemenea, Buzatu a atras atenția și la atacurile asupra familiei sale, în condițiile în care atât fosta soție cât și fiul său au ajuns să dețină funcții importante la stat.

”În ceea ce priveşte imaginea sa de familie, pârâţii i-au defăimat chiar şi unicul copil, făcând afirmaţii mincinoase cu privire la posturile obţinute de către fiul său, punându-i la îndoială capacităţile intelectuale şi jignindu-l în mod direct prin acuza conform căreia i-ar fi organizat anumite posturi.

Tot în acest sens vin şi afirmaţiile care susţin faptul că posturile de europarlamentar şi parlamentar obţinute de soţia sa ar fi rezultatul inadvertenţelor şi jocurilor sale politice, ea fiind o simplă marionetă fără putere de decizie şi fără a avea o contribuţie majoră în acest sens”, se mai arată în dosar, potrivit FANATIK.

Ana Maria Obreja, alături de Dumitru Buzatu în momentul flagrantului

Dumitru Buzatu și Ana Maria Obreja au folosit argumentele de mai sus în cereri de ordonanță președențială, prin care aceștia solicitau instanței să impună jurnaliștilor să elimine de urgență materialele cu conținut denigrator și să se abțină să mai publice alte articole care să-i vizeze, până la judecarea pe fond a cererii. Magistrații au respins ambele acțiuni.

Pe 23 septembrie 2023, Dumitru Buzatu a fost reținut de procurorii DNA, în timp ce primea 1,25 de milioane de lei mită de la un om de afaceri local, care avea contracte cu municipalitatea. În momentul reținerii, Ana Maria Obreja se afla alături de șeful CJ Vaslui și, potrivit relatărilor de la fața locului, aceasta a leșinat de frică. Ana Maria Obreja apare și ea în interceptările procurorilor, fiind persoana căreia Dumitru Buzatu îi trasa sarcini pentru a-i chema la discuții pe cei care urmau să ofere șpagă pentru obținerea unor contracte cu instituția condusă de acesta.

ADVERTISEMENT
Tags: