Sport

Secretul ascensiunii puștiului minune de la Universitatea Craiova! Ce rol are Kurtic

Marian Danciu a reușit să înscrie primul gol în tricoul „alb-albastru” în Universitatea Craiova - FC Botoșani, scor 5-1. FANATIK vă prezintă parcursul mijlocașului în Bănie.
02.10.2023 | 08:00
Secretul ascensiunii pustiului minune de la Universitatea Craiova Ce rol are Kurtic
Secretul ascensiunii puștiului minune de la Universitatea Craiova! Ce rol are Kurtic. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova s-a dezlănțuit cu FC Botoșani după ultimele rezultate sub așteptările suporterilor din Bănie din SuperLiga și Cupa României Betano. Elevii lui Corneliu Papură au înscris de cinci ori în poarta moldovenilor, iar pe tabela de marcaj și-a făcut loc și Marian Danciu.

Secretul ascensiunii lui Marian Danciu! Povestea puștiului minune al Universității Craiova

Ștefan Baiaram are concurență acerbă pentru un loc în primul „11” al Universității Craiova, așa cum Marian Danciu a anunțat în debutul campionatului. Soluția surpriză a lui Eugen Neagoe pentru regula U21 de la startul din SuperLiga în lipsa „decarului” a impresionat la formația din Bănie.

ADVERTISEMENT

După o lungă perioadă de așteptare la Universitatea Craiova, Marian Danciu a spart gheața și a marcat primul gol în tricoul „alb-albaștrilor”. Acesta a deblocat tabela pe stadionul „Ion Oblemenco” cu FC Botoșani, însă a mai avut ocazii de a înscrie pe arena din Bănie.

FANATIK a aflat în exclusivitate că Marian Danciu exersează execuții după sfârșitul antrenamentelor de la Universitatea Craiova, iar de cele mai multe ori partenerul său este Jasmin Kurtic. Fostul star din Seria A este antrenorul din teren al „alb-albaștrilor”, iar Mihai Rotaru este sigur de calitățiile sale de lider.

ADVERTISEMENT

„Au fost niște sentimente puternice, chiar nu știam cum să mă bucur pentru că aveam foarte mari emoții. După ce a trecut puțin timp realizez și sunt foarte mândru de acest lucru. Mă gândeam la gol în fiecare zi, de când am început fotbalul mă gândeam să joc și să câștig trofee la această echipă.

Au fost evoluții bune, o muncă încununată cu acest gol. Nu știu care a fost motivul, probabil publicul așteaptă alte lucruri de la noi, dar cu siguranță o să îi răsplătim”, a declarat Marian Danciu la sfârșitul partidei cu FC Botoșani.

ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva luni era rezervă în Liga 2 Casa Pariurilor! A crescut împreună cu Ștefan Baiaram la Universitatea Craiova

Marian Danciu este născut în Târgu Cărbunești, județul Gorj, însă este un produs al academiei Universității Craiova. Acesta a împărțit vestiarul grupării din Bănie încă de la juniori cu Ștefan Baiaram, David Sala și Ionuț Mitran, transferat definitiv de CSM Slatina în această vară.

Primul contact al lui Marian Danciu cu prima echipă a „alb-albaștrilor” a fost în 2020, atunci când Corneliu Papură l-a inclus în planurile sale pentru stagiul de pregătire al Universității Craiova. Totuși, mijlocașul a fost debutat în SuperLiga de către Laurențiu Reghecampf în primul său mandat.

ADVERTISEMENT

Totuși, Marian Danciu nu s-a impus la Universitatea Craiova, iar în perioada de mercato din iarna trecută a decis să plece sub formă de împrumut la CSM Slatina. Acesta nu a reușit să prindă minute nici în Liga 2 Casa Pariurilor și a fost de multe ori pe banca formației din Oltenia.

Puștiul minune al Universității Craiova a revenit după împrumutul la CSM Slatina, iar Eugen Neagoe i-a testa forțele în Bulgaria, fiind una dintre puține soluții pentru regula U21. Marian Danciu s-a descurcat excelent în tricoul „alb-albastru” și chiar a marcat două goluri pentru gruparea din Bănie.

În lipsa lui Ștefan Baiaram a devenit principala soluție pentru regula U21 atât a lui Eugen Neagoe, Laurențiu Reghecampf, dar și Corneliu Papură la Universitatea Craiova. Acesta nu i-a dezamăgit pe „alb-albaștrii”, iar la ultima acțiune a echipei naționale a lui Daniel Pancu a fost chiar și convocat în premieră.

Atuurile lui Marian Danciu: „Sunt un jucător activ și ambițios”

Marian Danciu și-a dezvăluit principalele atuuri într-un interviu pentru programul de meci al Universității Craiova. Acesta a spus că are încredere deplină în forțele lui și își păstrează o doză de pozitivitate întotdeauna pentru a fi într-o formă bună.

„Cred că am o tehnică bună şi sunt confortabil cu a‑mi folosi ambele picioare. De asemenea, am o rezistenţă bună la efort şi în general sunt un jucător activ şi ambiţios. Încerc să susţin aceste eforturi fizice de unele mentale, care mi se par la fel de importante: încredere în mine, mai multă pozitivitate şi aşa mai departe”, spunea mijlocașul.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,27 este cota pentru „2 solist” la meciul FC Voluntari – Universitatea Craiova 

ADVERTISEMENT