Fotbal intern

Secretul calificării lui CFR Cluj în grupele Europa League! Cât muncesc fotbaliştii lui Dan Petrescu pentru golurile speciale

01.10.2020 | 21:48
Secretul calificarii lui CFR Cluj in grupele Europa League Cat muncesc fotbalistii lui Dan Petrescu pentru golurile speciale
ADVERTISEMENT

CFR Cluj echipa condusă de Dan Petrescu, a reușit joi să se califice în grupele Europa League, iar secretul acestui succes stă în munca depusă de jucători la antrenamente.

Clujenii s-au impus fără emoții în fața finlandezilor de la KuPS cu scorul de 3-1, în play-off-ul Europa League, într-un meci disputat în manșă unică pe Stadionul ″Dr. Constantin Rădulescu″⁣ din Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

Golurile au fost marcate de Mario Rondon 5′, 56′ și Debeljuh 42′ pentru CFR în timp ce finlandezii au marcat în prelungirile partidei golul de onoare prin Aniekpeno Udo 90+1′.

Secretul calificării lui CFR Cluj în grupele Europa League constă în munca depusă la antrenamente

“Cam o oră pe săptămână stăm la antrenamente pentru faze fixe” a fost declarația lui Dan Petrescu la finalul partidei CFR Cluj -KuPS, iar așa cum echipa a dovedit aceste pregătiri nu sunt de prisos.

ADVERTISEMENT

Din totalul de 8 goluri marcate până acum de clujeni în acest sezon de Europa, 4 au venit după faze fixe, adică jumătate, rodul pregătirii impuse de Petrescu la club. Chiar și atunci când nu a marcat după o fază fixă iar golul a venit din acțiune la CFR se observă mecanismele impuse, riguroase, bazate pe serviciu corect urmat de finalizare precisă.

CFR este o echipă realistă, face ce poate cu ce are, antenorul scoate ce este mai bun din lotul pe care îl are la dispoziție, sunt eficienți, calculați, pragmatici și asta se vede pe tabela de scor la finalul partidelor. Clujenii exploatează punctele slabe ale adversarului, extrage maximum din ocaziile create, nu pierd timpi și asta este tot ce contează pentru a te califica în grupele europene.

ADVERTISEMENT

Critici în trecut pentru stilul impus de Dan Petrescu

Au existat multe critici la adresa lui Dan Petrescupentru jocul prestat de echipă sub comanda sa. Negativ, defensiv, zgârcit în exprimare sunt câteva din caracterizările rivalilor săi. Unii au mers mai departe spunând că echipele sale nu știu să atace.

Dan Petrescu după o carieră fabuloasă în care a jucat la Chelsea, titular constant și om de bază în Premier League, știe cum să obțină rezultate. Fundaș dreapta de meserie și chiar unul de profil ofensiv, acesta cunoaște toate secretele apărării în fotbal, indiferent că utlilizează o defensivă în adâncime, pe două linii, “spărgători de valuri” sau o defensivă închisă, tehnicianul celor de la CFR cunoaște meserie.

ADVERTISEMENT

Sevilla i-a eliminat cu mult noroc în sezonul trecut, iar Petrescu în acest sezon a adus un plus echipei în momentele de tranziție ofensivă, viteză și precizie, într-o echipă compusă din fotbaliști profesioniști și de valoare. Au mai încercat și alții la CFR, misiuni la prima vedere facile, însă au eșuat, cel mai bun exemplu fiind Toni Conceicao și rușinea cu Dudelange. În Europa fiecare meci în parte este periculos, deschis oricărui rezultat, iar pentru moment CFR Cluj sub comanda lui Dan Petrescu este singura reprezentantă a României acolo.

ADVERTISEMENT
Tags: