Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Secretul lui Adi Mutu la Rapid, dezvăluit: „Să nu se supere alții!”. Video exclusiv

Adi Mutu are o primă parte de sezon excelentă la Rapid, iar Andrei Vochin a dezvăluit care este marele secret al reușitei tehnicianului din Giulești.
02.11.2022 | 07:02
Secretul lui Adi Mutu la Rapid dezvaluit Sa nu se supere altii Video exclusiv
Adi Mutu are o primă parte de sezon excelentă la Rapid, iar Andrei Vochin a dezvăluit care este marele secret al reușitei tehnicianului din Giulești. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Vișiniii” s-au impus în ultima etapă în fața campioanei CFR Cluj, scor 2-1, într-un meci în care au avut o prestație foarte bună, dar au beneficiat și de un arbitraj favorabil.

Adi Mutu, secretul pentru reușita Rapidului

În cadrul emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Andrei Vochin a mărturisit că Adi Mutu este marele secret al parcursului foarte bun înregistrat de Rapid în actuala stagiune.

ADVERTISEMENT

”De ce să nu aibă Rapidul forța fizică să se bată cu CFR Cluj? Rapidul a avut trei jucători puternici la mijlocul terenului, Albu, Kait și Emmers. Ăștia, țiparii, care erau mulți pe vremuri, acum nu mai sunt. Era unul prin stânga, unul prin dreapta, Sefer și Ioniță, și cam atât.

Vârful puternic, cel mai puternic pe care îl aveau în lot în momentul ăla, pentru că Mutu, chiar dacă nu a avut o mare experiență, dintre toți antrenorii tineri este cel care a lucrat cu cei mai mulți tehnicieni mari.

ADVERTISEMENT

Și în afara de asta, să nu se supere alții, are nivelul de inteligență cel mai mare dintre toți cei care sunt antrenori principali de vârsta lui. Nu vorbesc de IQ, vorbesc de inteligența emoțională, fotbalistică, profesională”, a declarat Vochin.

Mutu, comparat cu Guardiola, Ancelotti și Klopp

Consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu consideră că cei care au fost lideri în vestiar ca jucători au mai mare șanse să ajungă antrenori decât ceilalți, pentru că au structura necesară să domine grupul.

ADVERTISEMENT

”Este unul dintre puținii antrenori și foști jucători mari, cu nume, care au un simț al autoironiei incredibil. Asta pentru mine este un semn de mare inteligență, când știi să te iei pe tine la mișto în anumite situații.

El a avut experiența de a lucra cu oamenii ăia și asta contează foarte mult. Din tot mixul ăsta se naște un antrenor. Pot deveni antrenori mari, cu o probabilitate mai mare, cei care au fost lideri ca jucători. Pentru că și antrenorul este un lider.

ADVERTISEMENT

Jucătorii care în vestiar nu au fost lideri nu au șanse să ajungă antrenori foarte buni. Structura lor nu le permite la un moment dat să fie masculul alfa al grupului, pentru că antrenorul asta trebuie să fie. Jucătorii ăștia care au avut această calitate ajung mai ușor să fie antrenori.

Rădoi a fost lider în vestiar, este antrenor și lider în vestiar la echipele pe care le conduce. La fel Mutu, Olăroiu. Răzvan Lucescu a fost și el lider în vestiar, chiar dacă uneori el era mai mic ca vârstă la juniori. 

Sunt foarte, foarte multe exemple de genul ăsta și pe plan internațional: Guardiola, Ancelotti. Klopp a fost liderul unei echipe mici, de acord, dar el a fost pus antrenor acolo din poziția de jucător activ într-un moment de criză.

Din punctul ăsta de vedere Mutu are un avantaj. Nu știu dacă Poenaru a fost lider ca jucător, dacă Prepeliță a fost lider ca jucător. Asta nu pot să știu, dar mie nu mi s-au părut”, a mai spus Vochin, la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

VEZI VIDEO MAI JOS

Antrenorii din SuperLiga care nu au probleme să se impună în vestiar

La rândul său, Florin Gardoș este de părere că pe lângă Adrian Mutu mai sunt doi antrenori în SuperLiga care domină vestiarul, Gică Hagi și Mirel Rădoi. Vorbind despre derby-ul FCSB – Rapid, din weekend, fostul fundaș nu crede că giuleștenii se vor impune pe Arena Națională.

”Mutu are o mare calitate că a fost mare fotbalist. Așa e într-un vestiar, dacă ești un fost jucător cu nume ești mult mai respectat fără să faci nimic. Asta am simțit-o de-alungul carierei peste tot.

Sunt trei oameni în SuperLiga, Gică Hagi, Rădoi și Mutu, care nu vor avea probleme să se impună sau să fie respectați. Sigur, la Adi Mutu e acolo Săpunaru care e influent în vestiar și poate acolo ar putea să apară la un moment dat vreun conflict. Îți e mai ușor să te impui când ai fost un mare fotbalist, a afirmat Gardoș.

ADVERTISEMENT