Secretul pastelor perfecte. Ingredientul care trebuie adăugat la fiert, în oală. Rezultatul va fi unul pe măsură și te vei folosi de această metodă de fiecare dată când vrei să le pregătești celor dragi preparate culinare italienești.
Pastele reprezintă un fel de mâncare foarte îndrăgit și delicios atât pentru cei mici, cât și pentru adulți. Se pregătesc ușor și nu este nevoie de un timp îndelungat în fața aragazului. Un pont util care îți poate fi la îndemână are legătură cu fiertul.
Un truc interesant de le profesioniștii italieni ne spune să nu ne grăbim când ne apucăm de gătit. Apa trebuie să fiarbă câteva minute bune, împreună cu un praf de sare, înainte de a se adăuga în oală pastele preferate.
În momentul în care apa dă în clocot se adaugă o lingură de ulei vegetal, ingredient despre care bucătarii spun că stă în secretul unui preparat culinar perfect, ca la marile restaurante.
Se poate folosi în această situație și uleiul de semințe de floarea soarelui sau chiar de măsline. Odată ce ingredientul ”secret” a fost adăugat în oală se pun și paste. Se fierb în funcție de timpul de pe ambalaj.
Uleiul se folosește la fierberea pastelor pentru că ajută să nu se lipsească între ele sau de fundul vasului. Datorită acestuia se formează la suprafață o peliculă unsuroasă care oferă o consistență perfectă preparatului.
Mai mult decât atât, mâncarea va fi una apetisantă și delicioasă. Un alt truc știut de bucătari este și faptul că pastele nu trebuie să se spele în apă rece.
Oamenii vor să îndepărteze amidonul, însă trecerea printr-un jet de apă rece afectează textura și gustul acestora. Pastele au nevoie de amidon pentru a se prinde mai bine sosul de ele.
De asemenea, specialiștii în bucătărie ne atrag atenția și asupra altor greșeli. Una dintre ele este că nu amestecăm în oală pastele și acestea ajung să se lipsească.