Life

Secretul pentru zacusca perfectă! Brigitte Pastramă, rețeta care dă pe spate Dubaiul

Brigitte Pastramă face cea mai gustoasă zacuscă, chiar în Dubai. Ce ingrediente secrete folosește bruneta pentru îndrăgitul preparat tradițional
22.10.2023 | 12:24
Secretul pentru zacusca perfecta Brigitte Pastrama reteta care da pe spate Dubaiul
Brigitte Pastramă, rețetă de zacuscă. Fotomontaj/Fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Brigitte Pastramă ne-a dezvăluit care este rețeta ei secretă de zacuscă, ca la mama acasă. Bruneta gătește des pentru familia ei și în Dubai și îi place să facă preparate tradiționale. Pentru zacuscă, are ea niște ingrediente speciale, pe care ni le-a spus și nouă, în exclusivitate. Doamnelor, luați pix și hârtie și notați rețeta, pentru că așa l-a cucerit Brigitte pe soțul ei, Florin.

Brigitte Pastramă recunoaște că dragostea trece prin stomac: “Lui Florin îi place mult cum gătesc”

Bruneta este pasionată de gătit și prepară cu drag tot felul de mâncăruri delicioase pentru familia ei. Deși s-a stabilit în Emiratele Arabe, asta nu o împiedică să gătească preparate tradiționale românești. Vedeta își răsfață soțul cu sărmăluțe, iar în această perioadă se pregătește să facă și zacuscă. Brigitte spune că e un preparat ușor de gătit, trebuie doar să știi ce legume să amesteci, pentru a avea succes garantat.

ADVERTISEMENT

“Eu gătesc foarte mult. Le fac tot felul de mâncăruri, noi mai mâncăm și în oraș, dar așa cum gătește mama nu o face nimeni. Și lui Florin îi place foarte mult cum gătesc. Chiar acum mă apuc să fac zacuscă, eu fac în fiecare toamnă. Eu am prietene și le mai aduc zacuscă atunci când vin în România.

Se poate face și aici, trebuie doar să știi ce legume să amesteci. Chiar nu e complicat deloc, oricine poate face acest preparat. Data trecută i-am făcut lui Florin sărmăluțe în foi de viță. El îmi aduce din România chestii care nu se găsesc aici, ca să pot face preparate tradiționale.

ADVERTISEMENT

Eu fac zacuscă în fiecare an. Aici e mai ușor cu legumele, pentru că se găsesc gata coapte. Aici e mult mai simplu decât în România, poți lua toate legumele coapte separat. Apoi mai adaug eu ce legume vreau, ceapă, morcov”, a spus Brigitte Pastramă pentru FANATIK.

Rețeta de zacuscă cu care Brigitte nu dă greș: “Secretul este…”

Am aflat că poți face zacuscă oriunde ai fi. În special în Dubai, unde se găsesc legumele gata coapte la grătar. Așadar, totul e mult mai simplu acolo. Brigitte Pastramă ne-a spus care sunt legumele pe care ea le adaugă pentru ca preparatul să fie unul perfect.

ADVERTISEMENT

“Aici au o varietate foarte mare de legume pentru că se ocupă de agricultură și au totul bio. Eu pun ceapă, morcov, ardei roșu dulce. Pun și roșii, dar nu foarte multe, asta pentru că îmi place să fie zacusca dulce.

Dacă pui prea multe roșii, iese mai acrișoară. E în funcție și de preferințe aici. Eu mai pun și dovlecei, vinete, bineînțeles. Cred că secretul meu este că amestec foarte multe tipuri de legume.

ADVERTISEMENT

Îmi place să fie și puțin picantă. Există aici o pastă de ardei, care e puțin picantă și o adaug la sfârșit. Iese foarte bună. Prima dată călesc ceapa și morcovii, apoi adaug celelalte legume coapte.

Eu nu pun deloc conservant, îmi e frică. Știu că unii mai adaugă, dar eu fac doar cât se mănâncă atunci, în câteva zile. E simplu de făcut, mai ales pentru cele care știu să gătească”, a mai adăugat soția lui Florin Pastramă.

Bruneta a dat pe spate prietenele fiicei sale cu rețeta ei de zacuscă: “Se mănâncă repede”

Vedeta face o cantitate destul de mare de zacuscă, însă se consumă foarte repede în familia Pastramă. Am aflat și ce condimente adaugă bruneta pentru ca zacusca să fie savuroasă. Încă un secret pe care l-a împărtășit Brigitte cu noi este timpul de fierbere, un detaliu extrem de important.

“La capitolul condimente, nu îmi place să exagerez. Pun sare, dar nu prea multă, pentru că îi ia din dulceață. Pun foi de dafin, dar nu foarte multe, pentru că nu îmi plac.

Spre exemplu, aici nu se găsesc foi de dafin bune, îmi aduce Florin din România. Mai adaug și boabe de piper întregi, care îi dau o aromă deosebită. Secretul e să o lași la fiert suficient.

Eu, spre exemplu, o las să fiarbă cam 3 ore jumătate. Eu fac destul de multă, cam o oală mare. Pentru că Sara își mai invită prietenele și mănâncă zacuscă, le place foarte mult.

Apoi o pun în borcane. Aici legumele se găsesc la borcane, nu la cutii din acelea ca în România. Ele sunt coapte pe grătar. Apoi eu folosesc acele borcane, să pun zacusca.

Eu nu o pun la cuptor, după ce am pus-o în borcane, pentru că mi-e frică să nu se crape. Mama mea le pune la cuptor și țin toată iarna. La mine țin o săptămână, în frigider. În mod normal se fierb borcanele în apă, dar eu nu fac așa. Oricum se mănâncă foarte repede la noi în casă”, ne-a mai povestit Brigitte Pastramă.

ADVERTISEMENT