Sport

Secretul sfâșietor al Cameliei Potec. De ce nu a mai intrat deloc în bazinul de înot din 2021

Medaliată cu aur la JO de la Atena, Camelia Potec nu a mai înotat deloc din 2021. Secretul ascuns de managerul Federației Române de Natație.
13.01.2023 | 08:53
Secretul sfasietor al Cameliei Potec De ce nu a mai intrat deloc in bazinul de inot din 2021
Camelia Potec, pregătită să revină în bazin.
ADVERTISEMENT

Camelia Potec, multiplă campioană europeană și campioană olimpică la Atena în natație, nu a mai înotat deloc din 2021. Președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern nu a putut să treacă peste durerea venită ca urmare a decesului tatălui ei.

Secretul dureros al Cameliei Potec, medaliată cu aur la JO de la Atena. Motivul pentru care nu a mai înotat deloc din 2021

În urmă cu doi ani, Camelia Potec, aflată la Jocurile Olimpice de la Toyko alături de delegația României, a aflat că tatăl ei, Grigore, a murit în urma unui infarct. Trecerea în neființă a celui care i-a dat viață a făcut-o pe Camelia Potec să înceteze să mai practice înotul, pe care îl iubește atât de mult.

ADVERTISEMENT

Multipla campioană europeană a mărturisit că tatăl său a fost cel care a învățat-o să înoate și cel care i-a insuflat pasiunea de a practica sportul în apă.

„Din păcate, nu am reușit să mă mai ating de un bazin și să înot din momentul în care a decedat tatăl meu și am simțit că am pierdut o mare bucată din sufletul meu.

ADVERTISEMENT

Tatăl meu este cel care m-a învățat să înot, el mi-a insuflat această dragoste de apă, el mi-a cumpărat primul abonament la înot”, a fost mesajul emoționant al Cameliei Potec, managerul Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Camelia Potec și tatăl ei.
Camelia Potec și tatăl ei.

Camelia Potec, pregătită să revină în bazin: „Și-ar fi dorit să mă vadă fericită”

După o perioadă în care a stat departe de apă și de înot, Camelia Potec este pregătită de revină în bazin. Președintele FR de Natație este convinsă că tatăl ei nu ar fi fericit dacă multipla campioană europeană ar sta departe de bazin.

ADVERTISEMENT

„Am stat departe, am încercat să acopăr această durere prin multă muncă, fără a simți această tristețe. Acum sunt puțin mai conștientă că și-ar fi dorit să mă întorc să înot în bazin și să mă vadă fericită, pentru că aceasta a și fost motivul pentru care m-a dus spre bazin.

Sigur nu ar fi fericit să știe că eu stau departe de bazin doar pentru că sunt tristă că el nu mai este printre noi, așa că o să revin în bazin”, a mai spus Camelia Potec.

ADVERTISEMENT
Camelia Potec, pregătită să revină în bazin.
Camelia Potec, pregătită să revină în bazin.

Camelia Potec, merit deosebit pentru performanțele natației din România: „Ne-am adus aportul fiecare pe bucățica lui”

Natația românească a înregistrat performanțe extraordinare în ultimii ani, mai ales prin aportul lui David Popovici, care este dublu campion mondial și european. Camelia Potec, aflată în fruntea FR de Natație, a avut un merit deosebit la performanțele înotătorilor români.

Campioana olimpică a încercat să își ascundă suferința pierderii tatălui, dedicându-se jobului și familiei. „Niciodată nu am asociat partea personală cu cea profesională.

Performanțele sportivilor și tot ce se întâmplă la birou sunt lucruri pentru care am muncit toți, ne-am adus aportul fiecare pe bucățica lui, așa cum a putut și a știut, așa că nu amestec lucrurile.

Este însă adevărat că m-am dedicat mai mult în ultima perioadă părții profesionale, iar când am ajuns acasă Caelia a avut grijă să mă facă să nu mă gândesc la sufletul meu și la ceea ce am simțit de când l-am pierdut pe tata”, a mai spus Camelia Potec.

Camelia Potec are un merit deosebit pentru rezultatele natației românești.
Camelia Potec are un merit deosebit pentru rezultatele natației românești.

Camelia Potec păstrează vie amintirea tatălui ei

Camelia Potec a mărturisit acțiunile pe care le face pentru a păstra vie amintirea tatălui ei, atât pentru ea, cât și pentru Caelia, fiica multiplei campioane, în vârstă de 4 ani.

„Am acceptat că tata nu mai este aici, știu că nu a depins de nici unul dintre noi ce s-a întâmplat cu el, nu am ce să-mi reproșez și încerc să-l păstrez viu în amintirea mea și a fiicei mele.

Camelia Potec, portet de familie cu fiica și soțul ei.
Camelia Potec, portet de familie cu fiica și soțul ei.
Camelia Potec, împreună cu tatăl său.
Camelia Potec, împreună cu tatăl său.

O dată la 2-3 săptămâni ne uităm la pozele și la filmulețele cu tata și tot așa, o dată la două săptămâni, mergem la munte, acolo unde tata a construit o casă pentru noi și la care, în trecut, ajungeam destul de rar. Acum însă mergem des, pentru că acolo el este înmormântat”, a încheiat Camelia Potec.

ADVERTISEMENT