Sport

A murit tatăl Cameliei Potec! A suferit un infarct în propria locuință. Reacție disperată a campioanei olimpice

Este doliu în familia Cameliei Potec. Tatăl campioanei olimpice a fost găsit fără suflare în propria locuință. Bărbatul în vârstă de 67 de ani a suferit un infarct.
30.07.2021 | 18:37
A murit tatal Cameliei Potec A suferit un infarct in propria locuinta Reactie disperata a campioanei olimpice
A murit tatăl Cameliei Potec! A suferit un infarct în propria locuință
ADVERTISEMENT
30-07-2021
15:38

Camelia Potec, mesaj sfâșietor după ce și-a pierdut tatăl

Președintele Federației Române de Natație, Camelia Potec, a avut o reacție sfâșietoare după ce și-a pierdut tatăl, care a fost găsit mort în propria locuință.

”NUUUUUUUUUUUUU!!!!! NU POOOOT, NU VREAAAAU, NU CREEEEDDDD! ȚIPETE DE DURERE ȘI DORINȚĂ DE AJUTOR, AJUTOR PE CARE ȘTIU CĂ NU O SĂ-L PRIMIM! SPER CA DUMNEZEU SĂ TE IERTE ȘI SĂ TE DUCĂ ÎN LUMINĂ CA SĂ POȚI AVEA GRIJĂ DE NOI ÎN CONTINUARE, TATI! TE IUBESC CU TOATĂ FIINȚA MEA!”, a scris Camelia Potec de la Tokyo, pe contul de Instagram.

Tatăl Cameliei Potec s-a stins din viață la vârsta de 67 de ani. Grigore Potec a fost găsit fără suflare în propria locuință după ce a suferit un infarct.

Dramă pentru fosta campioană olimpică, Camelia Potec, care și-a pierdut unul din părinți, la doar două luni după ce Grigore Potec împlinise 67 de ani.

ADVERTISEMENT

Dramă în familia Potec, după ce tatăl campioanei olimpice a decedat

Camelia Potec a primit vestea șoc în timp ce se afla cu delegația României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar președintele Federației Române de Natație ar putea rata înmormântarea tatălui ei care va avea loc pe data de 1 august.

Alexandru Potec, fratele campioanei olimpice, a anunțat pe o rețea de socializare că înmormântarea va fi la Cimitirul din Grid, din județul Brașov, pe data de 1 august 2021:

ADVERTISEMENT

„Trupul neînsuflețit va fi depus astăzi (n.r. vineri) la Capela Catedralei Nașterii Domnului din Brăila. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul din Grid, jud. Brașov, în data de 01.08.2021, la orele 13:00. Dumnezeu să îl odihnească în pace și lumină!”, a fost anunțul lui Alexandru.

Cine a fost tatăl Cameliei Potec

Brașovean și navigator la origini, Grigore Potec a fost inginer și om de afaceri din Brăila, iar în perioada 2004-2012 s-a implicat în politică și a fost consilier municipal. După 2012, fostul membru al Partidului Democrat Liberal (PDL) a fost director al Tehnonav Brăila, când a fost în prim-planul unui episod ciudat: a dezlegat parâmele navei „Ovidiu”, fosta navă-școală a Liceului de Marină din Brăilă și a lăsat-o să plutească în derivă pe Dunăre. Tatăl campioanei olimpice a negat însă acuzațiile.

ADVERTISEMENT

Primele probleme de sănătate au apărut în urmă cu patru ani, când tatăl campioanei olimpice a fost implicat într-un grav accident de circulație în anul 2017. Grigore Potec circula dinspre Ploiești către Brăila, iar în dreptul localității Lipia, pe drumul național DN1B Buzău-Ploieşti, a lovit în plin un cal.

Bărbatul aflat la volanul mașinii sale Chrysler a lovit în plin un cal rămas nesupravegheat și care a intrat pe carosabil și a suferit o intervenție chirurgicală destul de complicată. Grigore Potec a ajuns la secția de terapie intensivă a Spitatului Județean Buzău cu un traumatism cranio-cerebral, un traumatism toracic şi o fractură de humerus. În urma acestor diagnostice, a fost transferat la Spitatul „Sfântul Pantelimon”, unde ușor-ușor a reușit să își revină după mai multe operații dificile.

ADVERTISEMENT

Camelia Potec a făcut înot de performanță datorită tatălui ei

Într-un interviu pentru libertatea.ro din urmă cu trei ani, Grigore Potec a dezvăluit că a fost cel care a insistat ca cei doi copii ai săi să meargă la înot: „Camelia a început să facă înot datorită mie. Când erau mici, mi-am dus ambii copii la bazin. Nu mă gandeam să faca performanță”.

Tatăl Cameliei Potec era mândru că fiica sa i-a adus pe lume un nepot și aștepta ca același lucru să se întâmple și cu fiul său, Alexandru: „E primul nostru nepot. Alexandru, fiul cel mic, nu are copii. Chiar mi-a zis că o lasă prima pe Cami. Și uite că ne-a adus cea mai mare bucurie. Acum, Cami va avea fetiță, aștept un băiat de la Alexandru”, a declarat acesta într-un interviu pentru libertatea.ro, în urmă cu trei ani.

Grigore Potec a mărturisit un moment critic în care a crezut că nu va mai apuca niciodată să își vadă fata campioană olimpică, când se afla pe mare și a fost surprins de o furtună feroce în Golful Tokyo: „Când ea a început să câștige concurs după concurs, soția îmi trimitea telexuri cu rezultatele ei. După ‘90 am avut parte de cea mai mare furtună din cariera mea. Mă aflam în Golful Tokyo si am prins un ciclon care a durat două zile și două nopți. Atunci s-au scufundat 14 nave. Am crezut că nu voi mai scapa cu viață. Gândul nu-mi era decât la familie. Dumnezeu a vrut să traiesc si sa-mi vad fata campioană olimpică”.

Camelia a început să facă înot datorită mie. Când erau mici, mi-am dus ambii copii la bazin. Nu mă gândeam să facă performanță – Grigore Potec.

ADVERTISEMENT