News

Secțiune din Autostrada de Centură București Nord, construită de chinezi. Anunțul ministrului Sorin Grindeanu

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că un tronson din Autostrada de Centură București Nord va fi construit de chinezi. Termenul de finalizare a lucrărilor.
25.11.2022 | 23:16
Sectiune din Autostrada de Centura Bucuresti Nord construita de chinezi Anuntul ministrului Sorin Grindeanu
Un tronson din Autostrada de Centură București Nord va fi construit de chinezi. Care e termenul lucrărilor. Sursa foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Autoritățile de la București au anunțat câștigătorul pentru proiectarea și execuția lotului 3 al sectorului Nord din Autostrada de Centură București (A0), în lungime de 8,6 km.

Un tronson din Autostrada de Centură București Nord va fi construit de chinezi. Care e termenul lucrărilor

China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC) este compania care va construi lotul 3 al Autostrăzii de Centură A0 București Nord.

ADVERTISEMENT

Secțiunea dintre Afumați și Pantelimon va costa aproape 400 milioane de lei. Ea trebuie să fie gata în doi ani și jumătate.

”În cadrul contractului, antreprenorul va construi inclusiv 7 pasaje (două dintre acestea cu lungimi de 318,30 m, respectiv 466,50 m).

ADVERTISEMENT

Construcţia Lotului 3 (Afumaţi -Pantelimon) va costa 397,99 milioane de lei (fără TVA) şi este finanţată din fonduri europene

Constructorul chinez are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 18 pentru execuția lucrărilor”, a menţionat Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Conform datelor CNAIR, din 101 km cât ar urma să aibă Autostrada de Centură A0, pe 75,5 km sunt semnate contracte.

De asemenea, pe o bună parte din șantier și lucrează deja. E vorba de toată A0 Sud (52 km), precum și pe 19 km (DN1-DN2) din A0 Nord, acolo unde constructorul român UMB a pornit activitatea.

ADVERTISEMENT

Teoretic, în următorii doi ani, toți cei circa 52 de kilometri de pe partea de sud a Autostrăzii de Centură A0 ar trebui să fie finalizați și să fie deschiși traficului.

Prin definitivarea acestor lucrări, traficul greu și de tranzit vor primi o nouă variantă de a ocoli Capitala de la Autostrada A1 la Autostrada A2.

O nouă secțiune din Autostrada Moldovei (A7) are constructor desemnat

Același Sorin Grindeanu a mai oferit, vineri, o altă veste bună. Oficialul Guvernului a spus că o secțiune din Autostrada Moldovei (A7) are constructor desemnat!

”Contractele pentru execuția celor 3 loturi ale Autostrăzii Focșani-Bacău au fost câștigate de un constructor român.

După semnarea documentelor, firma are la dispoziție 30 de luni pentru finalizarea lucrărilor.

Lotul 1 (Focșani – Domnești Târg):
-35,60 km, valoare: 2,35 miliarde de lei (fără TVA)

Lotul 2: (Domnești Târg – Răcăciuni):
-38,78 km, valoare:2,48 miliarde de lei (fără TVA)

Lotul 3: (Răcăciuni – Bacău):
-21,52 km, valoare: 1,67 miliarde de lei (fără TVA)

Pe traseul întregii secțiuni de autostradă Focșani-Bacău (95,9 km) vor fi construite 91 de poduri și pasaje”, a precizat ministrul social-democrat.

ADVERTISEMENT