News
notix pixel id

Ședință CNSU pentru stabilirea noilor restricții. Carantina de weekend pentru nevaccinați, una dintre măsurile posibile

CNSU stabilește noile restricții. Despre ce măsuri ar fi vorba și cum sunt afectate persoanele nevaccinate?
21.10.2021 | 13:54
Ședință CNSU pentru stabilirea noilor restricții. Carantina de weekend pentru nevaccinați, una dintre măsurile posibile
Ședință CNSU pentru stabilirea noilor restricții. Carantina de weekend pentru nevaccinați, una dintre măsurile posibile. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a reunit în cursul zilei de joi pentru a stabili noile restricții ce trebuie impuse în țara noastră.

Noile restricții vor fi stabilite în ședința de joi a CNSU. Ce îi așteaptă pe nevaccinați

Una dintre măsurile propuse este ca persoanele nevaccinate să fie supuse unei carantine de weekend. Astfel, cel mai probabil, persoanele nevaccinate nu vor mai avea voie să iasă din casă fără un motiv bine întemeiat.

Totodată, va fi instituită și o carantină de noapte. Persoanele care nu au fost imunizate împotriva Covid-19 nu vor mai avea voie să circule de la ora 21:00, scrie Digi24.

ADVERTISEMENT

Această măsură ar urma să fie impusă în fiecare zi a săptămânii.

Excepție de la această regulă sunt, desigur, persoanele vaccinate sau cele trecute prin boală.

Ce alte măsuri ar urma să fie adoptate

Conform sursei citate, accesul în instituțiile publice va putea fi făcut doar pe baza certificatului verde, și aceasta fiind una dintre măsurile de pe masa CNSU.

Totodată, o altă măsură ar fi aceea a unui program alternativ de muncă pentru angajații de la stat și de la privat, astfel încât să se intersecteze cât mai puțini oameni.

ADVERTISEMENT

De asemenea, o altă măsură foarte importantă care ar putea intra în vigoare de luni este ca toate evenimentele private să fie anulate, fără nicio excepție. Sunt incluse aici și nunțile sau botezurile.

Președintele României anunța aceste restricții încă de miercuri

De altfel, chiar președintele țării a informat încă de miercuri că se vor lua măsuri restrictive suplimentare pentru ca pandemia să fie ținută sub control.

ADVERTISEMENT

Astfel, el a explicat că masca va deveni obligatorie peste tot, indiferent de incidență.

De asemenea, Klaus Iohannis a precizat că persoanele care nu s-a vaccinat vor avea foarte multe restricții.

“Guvernul va hotărî concret ce restricţii intră în vigoare, după ce experţii în materie vor stabili aceste norme şi le vor transpune juridic.

ADVERTISEMENT

Începând cu luni, masca va deveni obligatorie peste tot, şi în interior şi în exterior, şi în târguri şi la cinema, şi dacă vă plimbaţi pe stradă, este obligatoriu să aveţi mască.

Va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând ce vaccinați și cei care, cu legitimație de serviciu, au o treabă legitimă de rezolvat.

ADVERTISEMENT

În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați, din păcate, vor avea o sumedenie de restricții”, a spus președintele Klaus Iohannis.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri