News

Ședință cu mici și cartofi prăjiți la AUR Fetești. Întâlnirea, prezidată de senatorul care a câștigat 77.000 de lei la păcănele

Iubirea de partid și țară trece prin stomac. La Alianța pentru Unirea Românilor, ședința de săptămâna aceasta s-a ținut cu mici și cartofi prăjiți.
17.02.2023 | 17:43
Ședința de la AUR Fetești a avut loc la cabinetul senatorului Adrian Costea / Colaj foto: Fanatik / Sursă foto: AUR Fetești Facebook
ADVERTISEMENT

Ședința din această săptămână a organizației locale AUR Fetești a avut loc, joi, în cabinetul senatorului Adrian Costea. La final, aceasta s-a transformat într-un adevărat festin culinar.

Doamnele, ”racolate” cu mici și muștar la organizația de femei AUR Fetești

În meniu s-au putut regăsi micii cu muștar, cartofii prăjiți, sucurile, iar la desert – bomboane de ciocolată. În acest mod, atmosfera s-a relaxat, iar discuțiile politice au căpătat o tentă mult mai plăcută.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor de pe pagina oficială AUR Fetești, la ședința filialei, din 16 februarie, a fost constituită și organizația locală de femei. ”Urmează acțiunea mărțișoarelor! Așteptăm cât mai multe doamne să ni se alăture. Vă mulțumim. Împreună vom reuși”, se arată în postarea AUR Fetești.

aur fetesti sticla
Senatorul AUR Adrian Costea, la o ședință AUR. Pe masă se poate vedea o sticlă ce pare să conțină băuturi alcoolice / Sursa foto: AUR Fetești Facebook

Într-o altă imagine de grup, realizată în fața sediului, senatorul Adrian Costea apare cu o pălărie cu boruri largi, stil cowboy. În schimb, la ședința din 3 februarie, pe masa apar bomboane dar și o sticlă ce pare să conțină băuturi alcoolice.

ADVERTISEMENT

Senatorul Adrian Costea, norocos la păcănele

Adrian Costea este profesor de istorie, are 35 de ani și e la primul mandat în Parlamentul României. Din fișa sa de parlamentar rezultă că are două luări de cuvânt în camere reunite, 51 de luări de cuvânt în Senat, 61 de propuneri legislative și a participat la o moțiune de cenzură.

Despre Adrian Costea, FANATIK a dezvăluit, anul trecut, că a câștigat 77.000 de lei la păcănele, sumă pe care a trecut-o în declarația de avere.

ADVERTISEMENT

Costea: ”Am fost jucător împătimit”

”Da, e vorba de câștiguri la cazino. Câștigul a fost tradițional, la păcănele. Dar știți care e treaba? Banii au fost reinvestiți încă o dată, tot în jocuri de noroc și au fost pierduți. Deci, nu m-am ales cu nimic.

Din păcate, e un viciu foarte greu. Eu pot să spun că sunt fericit că am reușit să scap de el. Da, am fost un împătimit al jocurilor.

ADVERTISEMENT

N-am ajuns la stadiul la care să intru în datorii, slavă Domnului. Dar am avut mereu, din cauza asta, nesiguranță financiară”, a declarat Adrian Costea pentru FANATIK.

Ialomița este unul dintre județele în care Alianța pentru Unirea Românilor a performat la alegerile parlamentare din 2020, atunci când a obținut aproape 12%, fiind al treilea partid în preferințele electoratului.

Micii cu muștar, preferați de politicienii români

Deși rar întâlnite, astfel de scene nu sunt unice în politica românească. Petrecere cu mici și muștar a fost și la congresul PNL din septembrie 2021, atunci când, în plină pandemie, Florin Cîțu a devenit președintele partidului.

Evenimentul s-a desfășurat la Romexpo, iar organizatorii au pregătit circa o tonă de mici, pentru cei 5.000 de invitați din București și teritoriu. Alimentele au fost consumate în fața sălii unde s-a ținut congresul, iar cozile au ajuns la câteva sute de persoane.

Cât despre membrii AUR, aceștia s-au ospătat și la nunta lui George Simion, de anul trecut. Șeful partidului a făcut cinste cu 45.000 de mici, 50.000 de sarmale și 40.000 de doze de bere, la petrecerea câmpenească de la Măciuca.

Adrian Costea: ”Promit solemn că la următoarea ședință de partid, meniul va fi unul vegan”

La scurtă vreme după apariția articolului, Adrian Costea ne-a transmis câteva precizări. El a explicat că nu consumă alcool și că sticla din imagine ”e posibil să fi rămas de la celebrarea zilei de naștere”, pe care senatorul spune că și-a petrecut-o alături de membrii organizației locale. De asemenea, Adrian Costea a precizat că are 51 de luări de cuvânt în cadrul ședințelor senatului (nu doar două, așa cum apărea în articolul inițial).

În ceea ce privește meniul, senatorul Costea a declarat că promite ”solemn” că la următoarea ședință de partid, acesta va fi unul exclusiv vegan. ”Nu am făcut altceva decât să fiu o gazdă bună”, a mai spus Adrian Costea.

ADVERTISEMENT