News

Ședință cu scandal într-un consiliu local din Arad. Un consilier PNL a vrut să bată o reprezentantă a USR. Video

Un consilier local din comuna Sântana, județul Arad, a amenințat-o cu bătaia pe o consilieră USR cu care avea o dispută verbală, el fiind oprit de un alt participant la ședință.
03.09.2022 | 18:45
Sedinta cu scandal intrun consiliu local din Arad Un consilier PNL a vrut sa bata o reprezentanta a USR Video
Momentul în care consilierul Puia a fost împiedicat să ajungă la consiliera USR/ Foto: Facebook-USR
ADVERTISEMENT

Ședința cu scandal a Consiliului Local Sântana a avut loc pe 30 august, incidentul devenind public întrucât ședințele sunt difuzate online în direct.

Silviu Cătălin Puia, consilier PNL, avea o dispută cu o colegă de la USR, Oana Toma. La un moment dat, Puia și-a pierdut cumpătul.

ADVERTISEMENT

Tu cu mine să nu vorbești așa, că îți arăt eu ție”, a spus liberalul, după care s-a ridicat de pe scaun și s-a îndreptat amenințător către Toma.

În acel moment, un alt consilier l-a oprit pe Silviu Cătălin Puia, înainte ca disputa să degenereze și mai mult. Puia s-a așezat din nou pe scaun, continuând să o amenințe pe consiliera USR: „Mă auzi? Te iau de urechi”.

ADVERTISEMENT

USR cere pedepsirea consilierului turbulent

Într-un comunicat al organizației județene, Răzvan Anghel, președintele USR Arad, i-a cerut liderului județean al PNL, europarlamentarul Gheorghe Falcă, să-i retragă sprijinul politic lui Puia, fapt ce ar echivala cu pierderea funcției în consiliul local.

Nu este firesc ca cineva să fie supus amenințărilor sau violenței fizice doar pentru că susține un alt punct de vedere. Înțeleg că domnul în cauză este profesor, ceea ce face și mai gravă ieșirea violentă din acea ședință. Suntem în fața unei crize majore de încredere a populației în clasa politică și în tot ceea ce ține de autoritatea statului. De aceea îi solicit de urgență lui Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad, să retragă sprijinul politic consilierului Puia.

ADVERTISEMENT

O asigurăm pe colega noastră, Oana Toma, că munca pe care o depune la Sântana este apreciată și va avea toată susținerea noastră pentru ca pe viitor să nu mai fie expusă acestui tip de situații”, se arată în comunicat.

Potrivit Libertatea, vicepreședintele USR Dan Barna va merge duminică la Arad pentru a discutat cu consiliera USR, fiind așteptată și o conferință de presă pe tema incidentului.

ADVERTISEMENT

Acum, toată lumea poate vedea cum știu PNL-iștii să facă politică și administrație: prin amenințări cu bătaia. Politica PNL e politica pumnului în gură”, se spune în postarea USR în care este prezentat și clipul video cu conflictul dintre cei doi consilieri.

ADVERTISEMENT
Tags: