News

Florin Cîțu, premierul propus de PNL. Reacții Ludovic Orban: „Urmează vremuri dificile”

09.12.2020 | 19:07
Florin Citu premierul propus de PNL Reactii Ludovic Orban Urmeaza vremuri dificile
ADVERTISEMENT

Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni miercuri, 9 noiembrie, pentru a valida propunerea de premier pentru viitorul Guvern care se va forma în jurul coaliției cu USR-PLUS și UDMR.

Florin Cîțu și Ludovic Orban fac declarații.

Ludovic Orban: „Bună seara, am convocat reuniunea biroului politic național al PNL pentru a decide propunerea pentru funcția de premier. Cu o singură abținere am decis ca propunerea să fie Florin Cîțu. De asemenea, am stabilit partenerii posibili cu care negociem formarea unei majorități parlamentare, e vorba despre USR PLUS și despre UDMR, vom purta discuții și cu grupul minorităților din Camera Deputaților”.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu: „Vreau să le mulțumesc colegilor pentru încredere, e o onoare această nominalizare, bineînțeles că obiectivul e să formăm această majoritate parlamentară pentru a avea un Guvern votat. Ne vom vedea zilele următoare”.

Ludovic Orban: „A fost propunerea președintelui ca fiecare să scriem propunerea de premier și am scris toți același nume. Nu e întâmplătoare această nominalizare, va urma situație dificilă, e nevoie de premier cu credibilitate în fața instituțiilor financiare. N-am vehiculat nume pentru a nu afecta oamenii. E o propunere foarte bună, sper prin negocieri să constituim majoritatea Parlamentară. E nevoie în sprijin în parlament pentru Guvern ca să putem adopta toate proiectele de lege, noi n-avem avut majoritate parlamentară în perioada de Guvernare, acum avem această posibilitate, nu e o majoritate foarte largă”.

ADVERTISEMENT

FLORIN CÎȚU, propunerea PNL pentru postul de premier

UPDATE, ora 18:25. Potrivit antena3.ro, actualul ministru al Finanțelor, Florin Cîțu este propunerea Partidului Național Liberal pentru funcția de prim-ministru.


ȘTIREA INIȚIALĂ, ora 17:00. Potrivit unui comunicat transmis de reprezentanții formațiunii politice, ședința este programată să înceapă în jurul orei 18:00 și se va desfășura în sistem de videoconferință. De altfel, Ludovic Orban a avut deja o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis pe marginea acestui subiect, iar cele mai mari șanse pentru a conduce noul Executiv pare să le aibă actualul premier interimar, Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Pe lista scurtă a liberalilor se mai află Marcel Boloş, Virgil Popescu, dar și ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, care a fost în această postură și în luna martie, dar a decis să își depună mandatul chiar înaintea votului de învestitură din Parlament.

Liberalii se reunesc în BPN pentru a valida propunerea de premier

Chiar dacă unii vor să dea impresia că PNL nu ar hotărî nimic singur, vă asigur că PNL este un partid care are o poziție extrem de clară într-un parteneriat asumat cu președintele României.

ADVERTISEMENT

Nu suntem nici consilieri la Cotroceni și nici niște persoane care să nu aibă forța de a impune anumite lucruri”, a declarat Rareș Bogdan la Digi 24, justificând și posibila numire a lui Nicolae Ciucă în fruntea Executivului pentru următorii patru ani.

Nicolae Ciucă este fost șef de stat major, un om care a coordonat nu mai puțin de 12 națiuni în Irak și în Afganistan și a făcut-o extrem de bine. Nimeni nu militarizează România.

Domnul Ciucă este senator ales în județul Dolj cu 25%, este un om extrem de rațional, extrem de hotărât, un pro-occidental și pro-american, un mare patriot care colaborează perfect cu președintele Klaus Iohannis și cu președintele PNL.

Dacă dumnealui va ajunge să fie soluția pentru această țară nu consider că cineva dorește să anuleze drepturi civile sau democrația din România și să o transforme”, a explicat prim vice-președintele PNL.

Gheorghe Falcă, despre posibilele propuneri de premier din partea PNL: „Nu am avea nicio problemă să îl alegem pe oricare dintre ei”

Chestionat  pe marginea acestui subiect, europarlamentarul Gheorghe Falcă a avut numai cuvinte de laudă la adresa celor trei colegi vehiculați pentru postul de premier în noul Guvern care se va forma, cel mai probabil, în jurul unei coaliții PNL-USR-PLUS-UDMR.

Vom avea o discuție, la fel și cei din USR-PLUS, după care vom putea discuta despre ceea ce înseamnă mandate, oameni și responsabilitatea de a pune în practică un program de guvernare care are în primul rând, o prioritate de a gestiona corect criza de pandemie și de a gestiona corect criza economică și evident, priorități mult mai mari care se întind pe cei patru ani de guvernare.

Cei trei colegi ai noștri (n.r. Nicolae Ciucă, Marcel Boloș și Florin Cîțu) sunt oameni care au performat în domeniul lor în cadrul Guvernului. Toți trei au avut expertiză înainte de a fi oameni politici și cu atât mai bine, înainte de a fi miniștri pe portofoliile respective, nu am avea nicio problemă să îl alegem ca prim-ministru pe oricare dintre ei”, a declarat fostul primar al Aradului.

ADVERTISEMENT