News

Ședință de urgență la Prefectura Capitalei. Se discută varianta carantinării Bucureștiului

19.03.2021 | 10:30
Sedinta de urgenta la Prefectura Capitalei Se discuta varianta carantinarii Bucurestiului
ADVERTISEMENT

Vineri, de la ora 11:00, va avea loc o ședință de urgență la Prefectura Capitalei. Pe masa discuțiilor va fi varianta carantinării Bucureștiului, după ce numărul cazurilor de Covid-19 a explodat în ultimele zile.

Informația a fost prezentată de site-ul Știripesurse, care mai precizează că o variantă luată în discuție de autorități ar fi cea a instituirii carantinei în Capitală începând de duminică noapte.

ADVERTISEMENT

În acest moment, conform Grupului de Comunicare Strategică, rata incidenței cazurilor de infectare cu coronavirus a ajuns, în București, la 4,57 la mia de locuitori, după ce joi au fost raportate alte 1.005 infectări.

Varianta carantinării Bucureștiului, discutată în ședință de urgență la Prefectura Capitalei

Capitala României ar putea intra în premieră, în acest an, în carantină. Acest scenariu sumbru va fi discutat, vineri, într-o ședință care va avea loc la Prefectura Capitalei, începând de la ora 11.00.

ADVERTISEMENT

Sursa citată notează că o variantă luată în discuție la ședința de vineri ar fi cea a instituirii carantinei în Capitală începând de duminică noapte.

Municipiul București a înregistrat o creștere alarmantă a ratei de infectare cu SARS-CoV-2, care a ajuns la 4,57 la mia de locuitori, potrivit raportului de joi prezentat de Grupul de Comunicare Strategică.

ADVERTISEMENT

În scenariul roșu se mai află județele Timiş, cu o incidenţă de 5,90 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, Ilfov – 5,79, Brașov – 4,42, Cluj – 3,97, Hunedoara – 3,46, Constanța – 3,36, Alba – 3,21, Sălaj – 3,05.

Ce spunea prefectul Capitalei de o eventuală carantină

În urmă cu două zile, noul prefect al Bucureştiului, Alin Bogdan Stoica, afirma că soluția evitării carantinării totale a Capitalei, după modelul Timișoara, stă în mâinile locuitorilor.

ADVERTISEMENT

”Cheia acestei probleme cu care ne confruntăm în ultimele zile, de când numărul infectărilor la fiecare 24 de ore a crescut semnificativ, stă efectiv în mâinile bucureştenilor.

Dacă vom continua să fim disciplinaţi, dacă vom respecta regulile pe care deja le ştim şi le aplicăm de luni bune, atunci vom avea parte de un scenariu pozitiv. În caz contrar, orice este posibil”, a declarat Alin Bogdan Stoica, potrivit Psnews.

Și cunoscutul medic Emilian Imbri a făcut previziuni sumbre cu privire la evoluția pandemiei. El a precizat recent că Bucureștiul se va închide, iar lucrurile vor fi mai grave decât până acum.

”Bucureştiul mai mult ca sigur se va închide. Va fi mai rău decât ce a fost. Vor fi pacienţi mai mulţi şi cu simptomatologie mai gravă”, spunea Imbri într-un interviu la TVR.

ADVERTISEMENT
Tags: