News

Sediul Parlamentului, spart luni dimineață de un irlandez. Bărbatul va fi cercetat în stare de libertate. Update

Sediul Parlamentului României a fost spart luni dimineața. Un bărbat a sărit gardul și a pătruns în instituție, fiind repede prins de angajații de pază de la SPP.
28.12.2021 | 15:20
Sediul Parlamentului spart luni dimineata de un irlandez Barbatul va fi cercetat in stare de libertate Update
ADVERTISEMENT
28-12-2021
13:21

Bărbatul care a spart sediul Parlamentului va fi eliberat din arest

Cetățeanul irlandez care a intrat în Parlamentul României va fi eliberat din arest.

Potrivit avocatului său, acesta va fi cercetat în stare de libertate.

În urma audierilor, procurorii au decis că individul nu va repeta astfel de fapte și, prin urmare, nu reprezintă un pericol public.

27-12-2021
15:10

Bărbatul care a spart sediul Parlamentului a fost reținut

Cetățeanul irlandez care a intrat, luni, în Parlament, după ce a sărit gardul și a spart un geam, a fost reținut pentru 24 de ore, relatează Digi24.

Acesta a fost audiat mai multe ore de polițiști, cărora le-a spus că, beat fiind, a crezut că Parlamentul este hotelul în care era cazat.

Cetățeanul irlandez este cercetat pentru distrugere și violarea sediului profesional.

27-12-2021
13:03

Irlandezul care a spart sediul Parlamentului ar fi confundat instituția cu un hotel

Au apărut noi informații despre cetățeanul irlandez care a intrat în Parlamentul României. Astfel, acesta ar fi venit la noi în țară deoarece România se află în scenariul verde în privința pandemiei Covid-19.

De asemenea, în noaptea de dinainte de incident, acesta ar fi băut pana la ora 22.00 în centrul vechi apoi a plecat spre hotel. Între orele 22 si 04:00, când a fost prins, nu-și amintește nimic din ce a făcut, notează Știripesurse. Se pare că ar fi confundat Casa Poporului cu hotelul unde era cazat. 

Sediul Parlamentului României a fost spart în zorii zilei de luni, 27 decembrie.

Din primele informații, un bărbat ar fi spart geamul instituției și a intrat în clădire. Ofițerii SPP l-au prins în timp ce încerca să intre în birouri.

Sediul Parlamentului României, spart luni dimineața. Un bărbat a fost reținut de Poliție

Conform celor de la Poliție, incidentul a avut loc luni dimineață la ora 4. Un bărbat a spart geamurile instituției, a ajuns în zona parterului, însă ofițerii SPP l-au prins și l-au pus la pământ.

ADVERTISEMENT

Se pare că individul era băut în momentul în care a spart geamul Parlamentului. El se află acum la audieri. Polițiștii urmează să decidă dacă acesta va fi reținut sau va fi lăsat în libertate.

”În dimineața de 27.12.2021, în jurul orei 04.00, jandarmii ce asigură paza interioară a Palatului Parlamentului au sesizat Secția 17 Poliție, cu privire la faptul că au depistat, în interior, un cetățean, aflat în stare de ebrietate.

ADVERTISEMENT

Din primele verificări s-a stabilit că acesta ar fi pătruns în curte prin escaladarea gardului, iar, ulterior, ar fi spart un geam și ar fi pătruns în clădire. Bărbatul a fost condus la Secția 17 Poliție.

Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 se efectuează cercetări, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul”, se precizează în comunicatul Poliției.

ADVERTISEMENT

Potrivit Digi24, bărbatul care a intrat prin efracție în Parlament ar fi un cetățean irlandez, care plecase de la o petrecere. El le-a spus anchetatorilor că în cursul zilei de luni urma să plece la Brașov.

Bărbatul ar fi consumat alcool. El a fost prins de jandarmi și apoi preluat de polițiștii Secției 17 din București. Acesta este acum cercetat pentru distrugere și violarea sediului profesional.

ADVERTISEMENT

Nu s-au înregistrat pagube materiale după evenimentul de luni dimineața

Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, anunță că, din primele cercetări, nu s-au constatat alte pagube făcute de bărbatul intrat în curtea Parlamentului, în afară de geamul distrus.

”Nu s-a constatat nicio ușă distrusă și niciun alt obiect deteriorat, doar geamul”, a spus aceasta, la Digi24.

”În acest moment, cazul se instrumentează sub supravegherea Judecătoriei Sectorului 5. Sunt date care trebuiesc coroborate, iar după finalul audierilor vom putea vorbi de o încadrare juridică”, adaugă purtătorul de cuvânt.

ADVERTISEMENT