News

Sediul unui post TV din Grecia, atacat cu bombe incendiare. Nu este primul incident de acest gen

13.03.2021 | 17:29
Sediul unui post TV din Grecia atacat cu bombe incendiare Nu este primul incident de acest gen
ADVERTISEMENT

Sediul postului grec de televiziune Skai TV din Neo Faliro, o suburbie a orașului Pireu (regiunea Attica din centrul Greciei) a fost ținta unui atac cu bombe inendiare în noaptea de vineri, 12 martie.

Conform agenției elene de presă ANA, trei dintre bombele incendiare au aterizat în interiorul clădirii și două au fost aruncate în afara acesteia, deteriorând zidurile.

ADVERTISEMENT

Incendiul a fost puternic condamnat de autorități și de clasa politică, nefiind primul atac de acest gen din istoria televiziunii Skai TV.

Televiziunea elenă Skai TV, ținta unui atac cu bombe incendiare

În 2018, o bombă a explodat luni dimineața, 17 decembrie, la sediul acestei televiziuni. Din fericire nu au existat victime, însă au fost înregistrate pagube semnificative.

ADVERTISEMENT

În acel moment alte două televiziuni din Grecia, Zougla.gr și ANT1 au anunțat că au primit amenințări cu bomba, fiind informate și despre bomba pusă la postul Skai TV.

Apelantul a dat un interval de 45 de minute și a spus de trei ori că ‘de data aceasta nu e o amenințare falsă”, a precizat Zougla. Atacul nu a fost revendicat, însă un deputat grec a catalogat explozia „o bombă împotriva democrației”, iar ministrul Olga Gerovasilis a spus că incidentul „dăunează democrației”.

ADVERTISEMENT

Deși este o televiziune de top din Grecia, Skai TV este contestată pentru că face propaganda partidelor de dreapta în această țară și e acuzată că este departe de a fi o televiziune obiectivă.

Skai TV este o rețea de televiziune greacă gratuită cu sediul în Pireu. Face parte din Grupul Skai, unul dintre cele mai mari grupuri media din țară. A fost relansat în forma sa actuală la 1 aprilie 2006 în zona metropolitană din Atena și și-a extins treptat acoperirea la nivel național.

ADVERTISEMENT
Tags: