News

Șefa CE a bulversat pe toată lumea. Ursula von der Leyen a afirmat că Ucraina a pierdut 100.000 de soldați. Mesajul, șters imediat. Video

Ursula von der Leyen a bulversat pe toată, miercuri, când a anunțat că Ucraina a pierdut 100.000 de soldați în războiul cu Rusia. Mesajul a fost șters imediat.
30.11.2022 | 15:31
Sefa CE a bulversat pe toata lumea Ursula von der Leyen a afirmat ca Ucraina a pierdut 100000 de soldati Mesajul sters imediat Video
Ursula von der Leyen a afirmat că Ucraina a pierdut 100 de mii de soldați. Mesajul, șters imediat. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Într-un mesaj transmis miercuri, președinta Comisiei Europene a spus că Rusia ar trebui să plătească pentru crimele pe care le-a comis. Ea a prezentat niște date care, în scurt timp, au dispărut de pe site-ul Executivului european.

Ursula von der Leyen a afirmat că Ucraina a pierdut 100 de mii de soldați. Mesajul, șters imediat

Ursula von der Leyen a spus că pierderile Ucrainei, de la începutul invaziei armatei ruse, pe 24 februarie, se ridică la peste 100.000 de militari și peste 20.000 de civili.

ADVERTISEMENT

”Invazia Rusiei în Ucraina a adus moarte, devastare și suferințe de nedescris. Cu toții ne amintim de ororile de la Bucea.

Se estimează că peste 20.000 de civili și peste 100.000 de ofițeri militari ucraineni au fost uciși până în prezent.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, în timp ce continuăm să sprijinim Curtea Penală Internațională (CPI), propunem să creăm o instanță specializată, susținută de Națiunile Unite, care să investigheze și să judece crima de agresiune a Rusiei”, a spus Von der Leyen, într-un mesaj video.


La scurt timp, președinta Comisiei Europene a șters înregistrarea video de pe pagina sa de Twitter.

ADVERTISEMENT

Între timp, pe contul de Twitter al șefei CE a apărut un nou video, ușor editat. De această dată, partea cu referiri la pierderile ucrainene este tăiată.

Modificarea poate fi văzută, mai jos, la secunda 11 a noului videoclip. Ea este destul de vizibilă.

ADVERTISEMENT

Tot pe Twitter, Dana Spinanț, purtătoarea de cuvânt adjunctă a CE, a explicat că von der Leyen s-ar fi exprimat greșit.

”Multe mulțumiri celor care au scos în evidență inexactitatea cifrelor dintr-o versiune anterioară a acestei înregistrări video.

Estimarea folosită din surse externe ar fi trebuit să se refere la pierderi, adică atât numărul de morți, cât și de răniți, și era menită să arate brutalitarea Rusiei”, a afirmat Spinanț pe Twitter.

Care sunt pierderile rușilor în război, conform Ucrainei

De cealaltă parte, Rusia ar fi pierdut în războiul din Ucraina aproape 89.000 de soldați.

Miercuri, în cel mai recent raport prezentat de Statul Major General al Ucrainei, se anunţă că armata lui Putin a pierdut 88.880 de soldaţi.

Și pierderile materiale ale invadatorilor ruși sunt uriașe, conform datelor Kievului. Printre acestea: 2.914 tancuri, 5.872 de vehicule blindate de luptă, 1.902 sisteme de artilerie, 395 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 210 sisteme de apărare aeriană, 280 de avioane, 261 de elicoptere, 1.562 de drone şi 16 nave maritime.

ADVERTISEMENT