Fotbal intern

Șefii CFR-ului se revoltă: „Nu ne-am împrumutat la nicio bancă, ba din contră, am dat salariile cu două săptămâni mai devreme!”

26.06.2020 | 13:44
Sefii CFRului se revolta Nu neam imprumutat la nicio banca ba din contra am dat salariile cu doua saptamani mai devreme
ADVERTISEMENT

UPDATE 26 iunie, ora 13:44

Conducerea clubului CFR Cluj a trimis aseară un comunicat oficial către site-ul FANATIK după apariția articolului de ieri, în care anunțam că s-a apelat la un credit bancar pentru a se achita o parte dintre datoriile către jucători. Iată, mai jos, precizările campioanei CFR:

  1. „Clubul nu s-a împrumutat la nicio bancă, singurul la care apelăm atunci când avem nevoie de resurse financiare este doar patronul echipei;
  2. Data plății cu scadența pe 25 iunie era pentru bonusuri suplimentare, bonusuri „de moral” cum le numim noi, față de ce aveau stipulat în contracte fotbaliștii și s-au achitat azi, adică în termen;
  3. Bonusurile pentru campionatul trecut și calificarea în grupele europene au fost plătite încă din luna octombrie 2019;
  4. Ultimul salariu scadent care trebuia plătit în data de 25 iunie a fost achitat cu 2 săptămâni mai devreme de termen! Așa înțelegem noi să ne răsplătim jucătorii pentru efortul fantastic depus;
  5. Și pentru transferurile lui Sylla și Traore mai avem o singură tranșă de achitat, mai puțin de 100.000 de euro, dar termenul de plată este în luna iulie, conform contractului.
ADVERTISEMENT

Vă rugăm respectuos să ne lăsați să ne pregătim în liniște pentru importantul meci cu Craiova!”


CFR Cluj poate rezolva titlul cu o victorie duminică în fața Universității Craiova. Conștienți de importanța meciului cu oltenii, șefii campioanei și-au luat toate măsurile pentru a fi liniște la echipă.

ADVERTISEMENT

Joi, 25 iunie, era data scadentă pentru plata datoriilor către jucători, bonusurile pentru câștigarea ultimului titlu și primele pentru victoriile din Europa League.

În lipsă de lichidități, clubul clujean a apelat la un credit bancar pentru a stinge datoriile. Măsura conducerii campioanei este și una de motivare suplimentară a jucătorilor înaintea importantului duel cu Universitatea Caiova. La fel au procedat șefii din Gruia și în preajma derby-ului cu FCSB, când jucătorilor le-a fost livrat un salariu restant cu 48 de ore până la startul meciului cu „roș-albaștrii”.

ADVERTISEMENT

Sursă de motivație! Clubul CFR s-a împrumutat la bancă pentru a-i plăti pe jucători

CFR Cluj se poate desprinde decisiv în lupta la titlu cu un succes în fața Craiovei lui Bergodi. Dacă se impun duminică, feroviarii se distanțează la 7 puncte de olteni și la cel puțin 9 puncte de FCSB, cu cinci etape până la finalul play-off-ului. Astfel, ecuația celui de-al treilea titlu consecutiv pentru clujeni ar fi ca și rezolvată.

Conștienți de importanța meciului cu Universitatea Craiova și presați de data scadentă din actele semnate de jucători pentru reeșalonarea datoriilor, șefii campioanei au fost nevoiți să facă rost de bani urgent. Soluția imediată găsită de conducerea CFR-ului a fost să apeleze la un credit bancar.

ADVERTISEMENT

Joi, 25 iunie, era data scadentă pentru plata datoriilor către jucători, conform ultimelor anexe semnate de aceștia. Elevii lui Dan Petrescu au primit promisiuni că vor avea banii în cont până cel târziu vineri.

La aceeași metodă de motivare a jucătorilor înaintea unui meci important au recurs oficialii CFR-ului și la partida cu FCSB, prima de la reluarea campionatului. Atunci, jucătorilor le-a fost livrat un salariu restant cu doar două zile înainte de derby.

CFR Cluj a raportat datorii uriașe pe 2019, aproape 23 de milioane de euro

CFR nu are restanțe doar la jucători. Clubul clujean mai are de achitat sume din transferurile lui Lacina Traore de la Ujpest și Yacouba Sylla de la Stromsgodset, Norvegia. Campioana României nu a plătit nici utilitățile de la stadion și serviciile de catering pe ultimele luni. De altfel, din raportul financiar pe 201, al cluburilor din Liga 1, publicat de LPF, CFR Cluj este lider incontestabil la datorii, aproape 23 de milioane de euro, cu toate că este și clubul cu cele mai mari încasări, datorită în principal parcursului european, aproximativ 20 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT