News

Șeful ANAF, despre inspectorii din Deva care au amendat țăranii ce vând mere în fața casei: ”Nemernici. Mi-e rușine!”

Lucian Heiuș, șeful ANAF, a avut o reacție extrem de dură față de doi inspectori Antifraudă din Deva care au amendat țăranii ce vând mere în fața casei.
11.11.2022 | 20:08
Seful ANAF despre inspectorii din Deva care au amendat taranii ce vand mere in fata casei Nemernici Mie rusine
Patru țărani care vindeau fructe în fața porții, amendați cu 30.000 de lei. Șeful ANAF, despre cei care au dat amenzile: ”Nemernici!”. Sursa foto: hepta.ro / hepta.ro
ADVERTISEMENT

Recent, doi inspectori de la Antifraudă Deva au amendat cu 30.000 de lei patru ţărani care vindeau mere și pere pe marginea drumului.

Patru țărani care vindeau fructe în fața porții, amendați cu 30.000 de lei. Șeful ANAF, despre cei care au dat amenzile: ”Nemernici!”

Într-o conferință de presă susținută vineri, șeful ANAF, Lucian Heiuș, a afirmat că îi este ruşine că asemenea oameni lucrează la instituția pe care o conduce.

ADVERTISEMENT

“Din păcate, nu întotdeauna lucrurile care se întâmplă la nivelul ANAF-ului sunt pozitive. Doi inspectori de la Antifrauda 5 Deva, deci din vestul ţării, au considerat că în partea de vest a României evaziunea fiscală s-a terminat.

În mintea lor au considerat că în Timişoara toate cluburile îşi fiscalizează toate veniturile, toate marile restaurante înregistrează tot ceea ce se vinde, că achiziţiile intracomunitare din Arad sunt toate înregistrate şi fiscalizate, că în Caraş nu se mai face contrabandă cu alcool. Ce au considerat aceşti inspectori, îmi cer scuze, nu inspectori, aceşti indivizi pentru că dacă-i numesc inspectori Antifraudă deja e prea mult”, și-a început, Heiuș, discursul.

ADVERTISEMENT

Lucian Heiuș a mai spus că, pentru comerțul cu fructe, cei 4 au primit câte 10.000 de lei amendă, iar pentru că inspectorii le-au găsit 3 litri de țuică au mai primit câte 20.000 de lei. În total, 30.000 de lei.

”Oamenii ăia stau în soare toată ziua ca să vândă niște produse, să-și completeze veniturile și vin acești nemernici care fac de râs ANAF-ul, care aruncă cu noroi pe obrazul celor 600 de colegi de la Antifraudă și care se duc să confiște kilograme de aur de la Strehaia…”.

ADVERTISEMENT

Șeful Fiscului a mai spus că de la 1 noiembrie l-a demis pe directorul general adjunct care coordonează antifrauda de la Deva.

Heiuș le-a transmis celor 4 oameni care au fost amendați să depună plângere contravențională împotriva procesului-verbal de constatare. Acesta a mai garantat că juriștii ANAF vor fi de acord cu anularea acelor amenzi.

ADVERTISEMENT

Șeful ANAF, mesaj pentru inspectorii care procedează la fel

Lucian Heiuș a mai transmis şi o avertizare către inspectorii Antifraudă care procedează în acelaşi mod, precum angajații de la Deva.

”O să fie şi vă garantez aspru sancţionaţi pentru modul în care înţeleg ei să-şi facă meseria şi nici măcar nu şi-o fac, ne fac de râs pe toţi care încercăm să facem lucrurile aşa cum trebuie în ANAF, în fiscul din România.

Vreau să fie un mesaj clar pentru toţi inspectorii care se duc în control. Dacă nu sunt în stare şi nu au pregătirea profesională, nu au curajul să meargă să lupte cu marii evazionişti, să meargă să-şi caute de lucru în alte instituţii şi le semnez pe loc transferul”, a mai spus preşedintele ANAF.

ADVERTISEMENT
Tags: