News

Șeful ANPC, despre incendiul de la Tohani: „A mi se transfera vina altor autorități mi se pare jenant”

Horia Constantinescu, șeful ANPC, se justifică pentru promovarea Fermei Dacilor făcută în urmă cu două luni pe pagina sa de Facebook.
27.12.2023 | 13:19
Seful ANPC despre incendiul de la Tohani A mi se transfera vina altor autoritati mi se pare jenant
Președintele ANPC, Horia Constantinescu/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În urmă cu două luni, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) lăuda serviciile și meniul de la Ferma Dacilor, cu al cărui patron este prieten de peste trei decenii. După incendiul de ieri, Horia Constantinescu a revenit cu o serie de precizări legate de relația cu patronul pensiunii, controversatul om de afaceri Cornel Dinicu.

De la ce am mâncat eu acolo și promovarea produselor românești până la incendiu numai în mintea unora pot fi făcute legături. Nu știu câți dintre dumneavoastră atunci când mâncați într-un local cereți toate autorizațiile. A mi se transfera vina altor autorități numai pentru că dă bine mi se pare jenant.

ADVERTISEMENT

Mă cutremură gândul că și la nivelul altor locații promovate se pot întâmpla lucruri neprevăzute și să devin țapul ispășitor. Mă întreb de ce nu se demarează o modificare a constituției și a codului penal pentru ca tâmpeniile făcute la un moment dat în viață să devină o condamnare pentru tot restul existenței”, a scris șeful ANPC pe Facebook.

Constantinescu susține că nu are nicio responsabilitate în ce privește incendiul de la Tohani, afirmând că ceea ce a făcut el a fost doar să promoveze un producător local, indiferent de ce a făcut acesta în viață.

ADVERTISEMENT

Îmi este greu să cred că cineva ar fi putut accepta aceste riscuri expunându-și propria familie. Nu știu pentru ce ar trebui să mă scuz eu?! Că în urmă cu 30 de ani îmi făceam prieteni fără să consult înainte globul de cristal și să aflu ce urmează să facă aceștia în viață?!

Că m-am oprit să mănânc jumări fără să iau în calcul trecutul celui care le produce?! Că am promovat un producător local și produsele acestuia?! Ar trebui probabil construit un lagăr unde să fie trimiși toți cei care la un moment dat au făcut tâmpenii mai mari sau mai mici! Cornel Dinicu își va îngropa unul dintre copii! Este cea mai mare condamnare și pedeapsă!”, a continuat președintele ANPC.

ADVERTISEMENT

Reacția acestuia survine după ce presa a reamintit că, într-o postare pe Facebook din 21 octombrie, Constantinescu promova Ferma Dacilor ca un exemplu de afacere cu produse românești, inițiată de către un om pe care îl știe de trei decenii.

Pentru idiocraţi şi hateri: acolo unde efortul, calitatea, ambiţia şi rezultatele merită promovate, o voi face, indiferent de discuţiile de doi lei, lansate în spaţiul public! Sunt prieten cu proprietarul de aproape 31 de ani. Cunosc acest proiect, încă din 2007, de când era o simplă idee! Dacă fiecare dintre noi s-ar gândi la produsele româneşti măcar jumătate din cât o fac producătorii, acestea ar avea o şansă mult mai mare în faţa celor străine!

ADVERTISEMENT

Vă pot spune, cu mâna pe inimă, că jumări ca aici nu găsiţi nicăieri în lume! Brânzeturile sunt producţie proprie, ca de altfel 99 la sută dintre produse! Această reclamă este în schimbul prieteniei, recunoaşterii meritelor şi faptului că prietenul meu pune România în farfurie! PS: am adaugat dulceaţa de… roşii!”, afirma Horia Constantinescu în urmă cu două luni.

ADVERTISEMENT