News

Horia Constantinescu, şeful ANPC, prieten de peste 30 de ani cu patronul de la Ferma Dacilor. Unul dintre morţii în incendiu este un personaj cunoscut în Capitală

Noi informații cu privire la patronul pensiunii Ferma Dacilor. Horia Constantinescu este prieten de peste 30 de ani cu acesta.
26.12.2023 | 17:54
Horia Constantinescu seful ANPC prieten de peste 30 de ani cu patronul de la Ferma Dacilor Unul dintre mortii in incendiu este un personaj cunoscut in Capitala
Horia Constantinescu, prieten cu patronul pensiunii Ferma Dacilor. colaj Fanatik/ Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Ies la iveală noi informații cu privire la patronul pensiunii Ferma Dacilor, din județul Prahova, acolo unde a avut loc o tragedie fără margini, chiar în ziua de Crăciun. Un incendiu devastator a cuprins întreaga cabană, iar cinci persoane au murit. Alți trei oameni sunt căutați de pompieri, fiind dați dispăruți.

Horia Constantinescu este prieten cu patronul pensiunii Ferma Dacilor

Patronul pensiunii Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, este prieten de peste 30 de ani cu Horia Constantinescu, șeful ANPC. Informația a fost dezvăluită chiar de președintele ANPC, într-o intervenție telefonică la postul Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

El spune că îl cunoaște pe Cornel Dinicu încă de când erau copii și îi leagă o prietenie strânsă. Mai mult, Horia Constantinescu spune că, de-a lungul timpului, a fost și el la Ferma Dacilor, aici unde a petrecut alături de familie.

Acesta a precizat că nu știe de ce numele prietenului său nu apare în actele afacerii respective. Fiind întrebat dacă în timpul vizitelor sale la pensiune a văzut detectoare de fum sau stingătoare de incendiu, șeful ANPC a spus că nu a acordat atenție acestui aspect.

ADVERTISEMENT

„Știu că era o afacere de familie din care și el făcea parte. Nu cred că sunt singurul care știa acest lucru. Ne-am cunoscut când eram copii. Dacă luăm în calcul că am 49 de ani, scădem vreo treizeci și, înseamnă că eram efectiv copii. (…)

Nu m-am uitat după așa ceva la acel moment. Nu mi se părea o locație ce ar putea fi expusă unei astfel de situații”, a declarat Horia Constantinescu, la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Mai mult, șeful ANPC a dezvăluit că plănuia să meargă împreună cu fiul lui la Ferma Dacilor, în această perioadă. „Ca părinte, să te gândești că îți poți vedea copilul carbonizat, nu știu dacă poate exista o condamnare mai puternică decât asta.”, a adăugat acesta.

Unul dintre bărbații morți este bodyguard  cunoscut

De asemenea, apar noi detalii cu privire la victimele care au murit în urma incendiului. Unul dintre bărbații decedați este un personaj cunoscut în Capitală, potrivit gândul.ro. Vorbim de Lucian Ene, cunoscut drept Pif, un bodyguard care își desfășura activitatea în cluburi celebre din București, dar și în grupurile de interlopi.

ADVERTISEMENT

Bărbatul era finul patronului, Cornel Dinicu, conform sursei citate. El se afla la Ferma Dacilor împreună cu soția și cei trei copii ai săi, în momentul izbucnirii incendiului violent. Se pare că alături de el au murit doi dintre băieții săi. Bărbatul a vrut să își salveze copiii, însă toți trei și-au găsit sfârșitul în această tragedie.

Soția sa și unul dintre minori au reușit să iasă din pensiune, fiind răniți și transportați la spital. Cei doi băieți care au murit erau fotbaliști la CSA Steaua București și New Stars, informație confirmată pentru FANATIK de Petre Marin, fostul jucător al FCSB.

 

 

ADVERTISEMENT